Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πού... βρίσκονται τα υδροπλάνα;

Εικόνα του άρθρου Πού... βρίσκονται τα υδροπλάνα;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2023, 23:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ήταν τον Απρίλιο του 2022 όταν ανακοινώθηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση για το υδατοδρόμιο Ιωαννίνων, συνοδεία των συνηθισμένων προσδοκιών για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Μάιος του 2023, και το υδατοδρόμιο κάθε άλλο παρά βρίσκεται στη λίμνη των Ιωαννίνων αλλά… στο υπουργείο Οικονομικών. Αυτή είναι τουλάχιστον η τελευταία ενημέρωση που έχει ο Δήμος Ιωαννιτών, την οποία μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο όχι κάποιος πολιτικός προϊστάμενος αλλά η γενική διευθύντρια του Δήμου Μάτα Κουμπούρη.

Το θέμα του υδατοδρομίου έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» καταθέτοντας σχετική ερώτηση, με αφορμή την προ ολίγου καιρού υπογραφή οκτώ αδειών ίδρυσης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η κα Κουμπούρη εξήγησε ότι λόγω της απουσίας Λιμενικού Ταμείου στην περιοχή, το υπουργείο Οικονομικών είναι το αρμόδιο για τα της αδειοδότησης (περί παραχώρησης της χρήσης). Το υπουργείο Οικονομικών όμως επικαλείται φόρτο εργασίας, λόγω έλλειψης προσωπικού, σύμφωνα με την κα Κουμπούρη. Για την οριστική αδειοδότηση του υδατοδρομίου, απαιτείται η εμπλοκή κι άλλου υπουργείου, του υπουργείου Μεταφορών.

Το υδατοδρόμιο πρόκειται να εγκατασταθεί στη βορειοδυτική πλευρά της όχθης της λίμνης, δίπλα στον οικισμό Περάματος, περιλαμβάνοντας χερσαίες και πλωτές εγκαταστάσεις με συνολικό μέγεθος 3.774 τ.μ. Η χωροθέτηση των χερσαίων εγκαταστάσεων είναι στην ίδια περιοχή όπου τα χρόνια 2004-2009 βρισκόταν η βάση των υδροπλάνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back