Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πού θα δείτε το φεγγάρι

Εικόνα του άρθρου Πού θα δείτε το φεγγάρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2020, 11:37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πανσέληνος του Αυγούστου συνοδεύεται από μουσικές εκδηλώσεις, οι οποίες, αν θέλετε να δείτε κάποια στην Ήπειρο, έχουν ως εξής:

Στα Γιάννενα

Τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Αυγούστου στις 21.30 με ελεύθερη είσοδο, στα παλιά σφαγεία, το Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει συναυλίες για την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Τη Δευτέρα, με τον Βασίλη Γισδάκη, με τη συμμετοχή των μουσικών Δέσποινας Στεφανίδου-πιάνο, Βασίλη Ραψιανιώτη-βιολί, Απόστολου Παπαπέτρου-κοντρπαμπάσο. Αφήγηση από τη Φωτεινή Κοτσιάφτη.

Στις 4 Αυγούστου, σειρά παίρνει η Ιωάννα Φόρτη και οι Vamos Ensemble, του 16μελούς συνόλου από τον Βάμο της Κρήτης που παίζει από ρεμπέτικα μέχρι ιρλανδέζικα φολκλόρ και από Stones μέχρι Θεοδωράκη. Έναρξη, επίσης στις 21.30.

Στην Άρτα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας διοργανώνει μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα TresLaloun στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, στις 21:00, στην αυλή του μουσείου.

Τους TresLaloun αποτελούν οι Ράνια Τόλη (φωνή, κρουστά χειρός), Κωνσταντίνος Δελλής (πιάνο, τρομπόνι) και Γιώργος Γιαννούλας(κιθάρες) και θα ερμηνεύσουν για το κοινό διασκευές γνωστών τραγουδιών σε ρυθμούς τζαζ, σουίνγκ, σόουλ, ποπ και μπόσανόβα.

Πριν από τη συναυλία και κατά τη διάρκεια αυτής, η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους του μουσείου θα είναι ελεύθερη.

Στην Πρέβεζα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας, την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και τον πρεβεζάνο μουσικό Βασίλη Τριάντη συμμετέχουν στον εορτασμό της «Πανσελήνου Αυγούστου» 2020 με μουσική εκδήλωση στο Ωδείο της Νικόπολης, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 21.30

Ο Βασίλης Τριάντης γνωστός στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής από την πολύχρονη συνεργασία του ως λαουτιέρης με μερικούς από τους σπουδαιότερους μουσικούς της παραδοσιακής μουσικής, αλλά και με δημιουργούς και καλλιτέχνες του έντεχνου είδους, παρουσιάζει ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο «Πορτολάνος».

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δελτίο εισόδου. Δελτία εισόδου διατίθενται στο ισόγειο της παλιάς λαϊκής αγοράς, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης (καθημερινά, 08:00-20:00) και στο Ωδείο πριν την έναρξη της παράστασης.

Παράλληλα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και ο αρχαιολογικός χώρος του Νεκρομαντείου του Αχέροντα θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00. Είσοδος ελεύθερη.

Στη Θεσπρωτία

Αρχαιολογικός Χώρος Ελέας

Θεατρική παράσταση «Μία Ιλιάδα-Αποσπάσματα Πολέμου», με τον ερμηνευτή-ηθοποιό Νίκο Αρβανίτη και τον μουσικό Νίκο Μεταλληνό-ώρα έναρξης: 21.30

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου.


Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Η μόνιμη έκθεση και το αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό από τις 20.00 μέχρι τις 24.00.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3