ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία συνταξιούχων κατά των περικοπών

Εικόνα του άρθρου Πορεία συνταξιούχων κατά των περικοπών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/11/2016, 11:46
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση κατά των περικοπών προγραμματίζουν στις 10.00 στην πλατεία Κοτζιά οι συνταξιούχοι τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «επιστρέφουν την απαράδεκτη και προκλητική επιστολή Κατρούγκαλου».

«Με την καταβολή των επικουρικών συντάξεων του Νοέμβρη θα βρούμε, για άλλη μια φορά, μειωμένες τις συντάξεις μας, μιας και αρχίζει η αναδρομική παρακράτηση των περικοπών. Οι επικουρικές συντάξεις γίνονται πλέον φιλοδωρήματα» σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση.

Χθες στη Θεσσαλονίκη, συνταξιούχοι έκαψαν τις ενημερωτικές επιστολές που τους εστάλησαν από το υπουργείο Εργασίας, για τις μειώσεις στις συντάξεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των εργαζομένων στο ΙΚΑ, ο νόμος Κατρούγκαλου για τους νέους συνταξιούχους φέρνει μειώσεις που φθάνουν ακόμη και το 53%. Μεγάλοι χαμένοι είναι περίπου 40.000 ασφαλισμένοι, που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης το διάστημα μεταξύ του Ιουλίου του 2015 και του Μαΐου του 2016, καθώς δεν λαμβάνουν ούτε την κατώτατη σύνταξη του προηγούμενου καθεστώτος, ούτε τη βασική του νέου.

Την ίδια ώρα, ξεπερνούν τις 120.000 οι αιτήσεις για έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων, με τις εκτιμήσεις να τοποθετούν το έλλειμμα για φέτος στο ΙΚΑ, περίπου στα 800 εκ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back