Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το πολυπολιτισμικό Kerasovo Festival

Εικόνα του άρθρου Το πολυπολιτισμικό Kerasovo Festival
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/08/2019, 18:44
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Το Kerasovo Festival είναι ένα διεθνές φεστιβάλ βαλκανικής μουσικής (κι όχι μόνο) που γίνεται κάθε Αύγουστο, εδώ και χρόνια, στο Κεράσοβο (Αγία Παρασκευή) Κόνιτσας στην Ήπειρο, με διοργανώτρια την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Mousa».

«Πυρήνας» του φεστιβάλ αυτού είναι τα εργαστήρια, τα οποία έχουν ξεκινήσει και που φέτος δίνουν έμφαση στους ρυθμούς της Κάτω Ιταλίας και στις πολυφωνίες της Ελλάδας και των Βαλκανίων.

Για το ευρύ κοινό, έχουν ετοιμαστεί διάφορες μουσικές εκδηλώσεις. Στις 6 Αυγούστου, στις 21:00, το μουσικό σχήμα Tarantesys (με τον Gianfranco Naracci, την Αθηνά Κυρούση-Salvucci και τον Ταξιάρχη Βασιλάκο) θα παρουσιάσει μουσικές της Κάτω Ιταλίας. Την Τετάρτη 7 Αυγούστου, την ίδια ώρα, θα παρουσιαστεί στο σχολείο του χωριού, ο δίσκος «Η Κυρά κι Βάρκα» της εκ Κερασόβου Ξανθούλας Ντακοβάνου –στο σαντούρι θα είναι η Ουρανία Λαμπροπούλου και στα κρουστά ο Αλέξανδρος Ριζόπουλος.

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 21.00, οι κερασοβίτες μουσικοί Περικλής Βραχνός και Βαγγέλης Βραχνός, μαζί με τον ηπειρώτη συνθέτη και ερμηνευτή Αλέξανδρο Ριζόπουλο, θα παρουσιάσουν προσωπικές τους συνθέσεις με επιρροές από τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.

Την Παρασκευή 9 Αυγούστου, στις 21:00, στην πλατεία του χωριού, το φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλία των μαθητών των σεμιναρίων και των δασκάλων τους.



* Φωτογραφία από παλιότερα σεμινάρια του φεστιβάλ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back