Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πολυεπίπεδο το μήνυμα του περιφερειάρχη

Εικόνα του άρθρου Πολυεπίπεδο το μήνυμα του περιφερειάρχη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/03/2020, 16:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης κάνει λόγο για τα πάντα: από τις θυσίες κατά τους απελευθερωτικούς αγώνες, τους ηπειρώτες ευεργέτες και τον σημερινό «αόρατο εχθρό» του κοροναϊού μέχρι τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία και τα περί Τσάμηδων και Βλάχων.

Ο κ. Καχριμάνης, αναφερόμενος όλους όσους συμμετείχαν στον απελευθερωτικό αγώνα του ’21, παραπέμπει στο σήμερα, στον αγώνα «της ζωής κατά ενός εχθρού που είναι αόρατος, που δεν γνωρίζει σύνορα και ηλικίες, πλούσιους και φτωχούς, επιχειρηματίες και βιοπαλαιστές».

Στη θέση των ηρώων του ’21, τοποθετεί τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το προσωπικό των νοσοκομείων, τους εργαζόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα, στα φαρμακεία, στην καθαριότητα, στις μεταφορές, στα σώματα ασφαλείας, στις ένοπλες δυνάμεις. «Τους σεβόμαστε, τους τιμούμε, τους ευχαριστούμε» τονίζει. Λόγω και της διπλής σημερινής γιορτής, ο κ. Καχριμάνης επιχειρεί να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας «με τη βοήθεια της Παναγίας», όπως τονίζει.

Ο περιφερειάρχης έχει στο μυαλό του όμως και την επόμενη μέρα, όπως και τα προβλήματα που υπάρχουν, όπως για παράδειγμα αυτά που προκάλεσε ο σεισμός στους δήμους Πάργας και Σουλίου. Δύο δήμους που τους συνδέει «με τη θυσία των προγόνων τους κατά των Τουρκοαλβανών στα χρόνια της οθωμανικής αυτοκρατορίας»…

Σε αυτό το σημείο, αφού υπενθυμίζει και το αίμα που χύθηκε κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σχολιάζει την απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, βαδίζοντας... σε μονοπάτια εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Καχριμάνης επαναλαμβάνει τα υπέρ της καλής γειτονίας με την Αλβανία, αλλά θέτει επί τάπητος δύο προϋποθέσεις: τη μη «υποκίνηση του δήθεν ‘τσάμικου ζητήματος’» εκ μέρους της Αλβανίας αλλά και τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των περιουσιών της εθνικής ελληνικής μειονότητας. Μιας μειονότητας που, για τον κ Καχριμάνη, είναι «δισυπόστατη: ελληνόφωνη και  βλαχόφωνη». Θέτει επιπλέον και ζήτημα προστασίας ελλήνων ομογενών που υπάρχουν και στη Βόρεια Μακεδονία…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3