ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πόλωση από το πουθενά

Εικόνα του άρθρου Πόλωση από το πουθενά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2023, 17:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενώ η προεκλογική περίοδος κυλούσε –έστω φαινομενικά- χωρίς εντάσεις και πόλωση, η διαφορά της α' Κυριακής και οι διεργασίες ενόψει του δεύτερου γύρου φαίνεται ότι «θορυβούν» την παράταξη της δημοτικής αρχής. Η παράταξη «Γιάννενα-Νέα Εποχή» κρίνει προφανώς ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Τρεις μέρες βέβαια πριν τις εκλογές, η ενεργοποίηση μιας τέτοιας πολιτικής δεν έχει πάντα το όποιο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. 

Σε σημερινή (12/10) ανακοίνωση, ο επικεφαλής της Δημήτρης Παπαγεωργίου επιτίθεται στον Θωμά Μπέγκα, αντίπαλό του την Κυριακή, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το δίλημμα είναι «δύο πρόσωπα και δύο πολιτικές»: «Είναι η πολιτική που εφαρμόστηκε από το 2014 μέχρι το 2019, πέντε ολόκληρα χρόνια δηλαδή και άφησε διαβουλεύσεις και μακέτες. Είναι και η πολιτική που ακολουθήθηκε από το 2019 μέχρι σήμερα και έχει ορατά έργα, παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τα προβλήματα».

Ενδιαφέρον έχει όμως η αναφορά σε «κέντρα ή παράκεντρα». Καταρχάς, ο κ. Παπαγεωργίου υπεραμύνεται του χαρακτήρα της παράταξής του ως «ανεξάρτητης, ακηδεμόνευτης, μίας πραγματικής αυτοδιοικητικής δύναμης, που θα διοικεί το Δήμο με διαφάνεια και υπευθυνότητα». Και προσθέτει ότι η παράταξή του δεν θα επιτρέπει σε «κανένα κέντρο ή παράκεντρο να επιστρέψει στα δημοτικά πράγματα». Δεν διευκρινίζει ωστόσο τι εννοεί ως «κέντρο» (μια άλλη παράταξη;) ή ως «παράκεντρο».

Κάνει όμως και μια αναφορά χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες, που προκαλεί ερωτήματα, σχετικά με τις δημοτικές ενότητες: «Γνωρίζουμε τι συμβαίνει και από πού συμβαίνει. Βλέπουμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Συγκεκριμένοι κύκλοι δεν συνετίστηκαν. Καλώ τους κατοίκους να μην υποκύψουν σε εκφοβισμούς και εκβιασμούς».

Οι τοποθετήσεις αυτές του κ. Παπαγεωργίου, που προκαλούν ερωτήματα παρά δίνουν απαντήσεις, επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα θολό και ασαφές προεκλογικό κλίμα σε βάρος του αντιπάλου.


ΣΧΟΛΙΑ
Σωτήρης Αργύρης
Έχεις απόλυτο δίκιο. Και είναι ξεκάθαρο πως ο μεγάλος... Μανιτου θελει έναν δημαρχο αδύναμο! Και ο καθοδηγουμενος ευελπιστεί να πάρει τις εντολές, αλλά ο κόσμος έχει σίγουρα καλύτερη κρίση για όσα συμβαίνουν στην πόλη. Το σκοτάδι δεν ταιριάζει στην Αυτοδιοίκηση και ο πολίτης και γνωρίζει και και την ψήφο του δεν θα χαλαλισει στα συμφέροντα. Από τον πολύπαθο Λουρο μέχρι τα... χαλίκια και την έρημη πλατεία!!! Κι όσοι αποζητούν δεκανίκια φανερώνουν απλώς την αδυναμία τους! Καλή ψήφο γιατί αυτή η νίκη θα είναι διπλή και επιτέλους χρειάζεται μια ήττα για τον... πασά!!! Ειθε!!!;;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back