Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Πολλές προκλήσεις ακόμη μπροστά μας»

Εικόνα του άρθρου «Πολλές προκλήσεις ακόμη μπροστά μας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2021, 23:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με την επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Mireille Girard, συναντήθηκε χτες ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η Ύπατη Αρμοστεία χαιρετίζει την πρόοδο που έχει γίνει προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική συμπερίληψη των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στα Ιωάννινα και την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

«Οι απτές ενέργειες του Δήμου Ιωαννιτών δίνουν τη δυνατότητα στους πρόσφυγες να συνεισφέρουν στην οικονομία και την κοινωνία που τους φιλοξενεί και συμβάλλουν στις οικονομικές και πολιτισμικές ανταλλαγές στην περιοχή», ανέφερε η κα Girard. Από την πλευρά του ο κ. Ελισάφ ευχαρίστησε την Ύπατη Αρμοστεία και δεσμεύτηκε ότι «οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και θα είναι σε θέση να συμβάλλουν στην οικονομία και την κοινωνία που τους φιλοξενεί, όπως προβλέπει και η νομοθεσία».

Ο δήμαρχος υπενθύμισε τις ενέργειες που έχουν γίνει: ίδρυση και λειτουργία Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, ενεργοποίηση του Διαπολιτισμικού Κέντρου «Ακαδημία» και απόφαση δημιουργίας ενός αντίστοιχου διαπολιτισμικού κέντρου στην οικία Κανδηλά.

«Σίγουρα έχουμε μπροστά μας πολλές ακόμα προκλήσεις. Ένα από τα πιο επείγοντα ζητήματα είναι η εξασφάλιση της μεταφοράς των παιδιών προσφύγων και αιτούντων άσυλο από τις δομές φιλοξενίας όπου μένουν προς το σχολείο τους. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δράσουμε εάν θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά. Εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος ότι με την υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα μπορέσουμε να βρούμε τις πιο εποικοδομητικές λύσεις», πρόσθεσε ο κ. Ελισάφ.

Η κα Girard παρέδωσε στον κ. Eλισάφ μια αναμνηστική πλακέτα σε αναγνώριση «της επιτυχούς υλοποίησης στα Ιωάννινα του προγράμματος στέγασης ESTIA σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία κατά τα προηγούμενα χρόνια και της συνεχούς στενής συνεργασίας των δύο φορέων για την προώθηση της συμπερίληψης και της ένταξης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back