Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πολιτιστικό δεκαπενθήμερο στη Σκλίβανη

Εικόνα του άρθρου Πολιτιστικό δεκαπενθήμερο στη Σκλίβανη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/08/2016, 17:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για το πολιτιστικό της καλοκαίρι ετοιμάζεται η Σκλίβανη, η οποία κι αυτή υποδέχεται τον Αύγουστο… τους ξενιτεμένους της. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν από τις 6 έως τις 20 Αυγούστου από την Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Δωδώνης, την Αδελφότητα Σκλιβανιτών Αθηνών και τον Ορειβατικό Σύλλογο του χωριού.

Στις 6 Αυγούστου, στις 7 το πρωί θα γίνει πορεία στον Βοϊδομάτη, ενώ στις 9.30 το βράδυ, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου του χωριού, θα προβληθεί η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης». Στις 7 Αυγούστου, θα γίνει ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι με το συγκρότημα του Κώστα Βέρδη και του Κώστα Παΐλα. Στις 9 του μήνα έχει προγραμματιστεί πορεία «Μπριάσκοβο-Γκούρα» στα Πηγάδια, ενώ την επόμενη μέρα, 10 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία με τη συμμετοχή χορευτικών ομίλων από τη Σκλίβανη, την Κοζάνη, τη Λάρνακα της Κύπρου και των Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου.

Στις 13 του μήνα, στις 7.30 το πρωί θα γίνει πορεία από γέφυρα Αγίας Τριάδας μέχρι πλατεία Αγίου Γεωργίου και στις 7 το απόγευμα θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις για παιδιά. Την Κυριακή 14 Αυγούστου, θα γίνουν θεία λειτουργία στο μοναστήρι Αγίου Νικολάου, ποδηλατικός γύρος και η θεατρική παράσταση «Αρχοντοχωριάτης» από τη θεατρική ομάδα της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Αθηνών. Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, μετά τη θεία λειτουργία, θα γίνουν τα εγκαίνια του Μουσείου Νεότερης Ιστορίας. Τέλος στις 20 Αυγούστου, θα καθαριστεί ο δρόμος πρόσβασης προς την αρχαία Νικόπολη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back