ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Πολίτες για την Ανατροπή»: Μια μικρή νίκη…

Εικόνα του άρθρου «Πολίτες για την Ανατροπή»: Μια μικρή νίκη…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/2019, 16:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τα δημοκρατικά Γιάννενα χθες σημείωσαν μια μικρή νίκη μπροστά σε μια δύσκολη τετραετία που έρχεται για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες»: Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η δημοτική παράταξη «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή» με επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση, προσδίδοντας και μια ευρύτερη πολιτική ερμηνεία στα τεκταινόμενα.

Η παράταξη, με αφορμή τα όσα έγιναν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εκτιμά ότι το ξεκίνημα της νέας δημοτικής αρχής «είναι ιδιαίτερα άσχημο και κατώτερο των προσδοκιών των δημοτών». Καταγγέλλει δε τον τρόπο που η δημοτική αρχή και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσπάθησαν να χειριστούν το σώμα για να «περάσει» η δική τους πρόταση περί παραχώρησης σε ιδιώτες της αποκομιδής των απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Περάματος και Ανατολής, η οποία τελικά δεν «πέρασε». Η παράταξη κάνει λόγο για «νομικίστικους τρόπους».

Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, οι «Πολίτες για την Ανατροπή» υπενθυμίζουν στη δημοτική αρχή ότι «καλείται να υλοποιήσει την απόφαση της πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, του οργάνου που προέκυψε με την απλή αναλογική και εκφράζει την πλειοψηφία των δημοτών». Παράλληλα την προτρέπει «να ξεπεζέψει από το άλογο και να στρωθεί στην δουλειά».

Προσθέτει δε ότι η πόλη πρέπει να γίνει πιο «έξυπνη» και στη διαχείριση των απορριμμάτων, διαχειριζόμενη καλύτερα τον εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό. «Η παράταξή μας δεσμεύεται να στηρίξει αιτήματα της Δημοτικής Αρχής προς την κεντρική κυβέρνηση για αύξηση της χρηματοδότησης που θα εξυπηρετούν στοχευμένες παρεμβάσεις όπως ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού της καθαριότητας αλλά κυρίως την ενίσχυσής με προσλήψεις προσωπικού» τονίζει.

Η παρέμβασή της κλείνει με την αιχμή ότι «αυτά θα έπρεπε να είχε θέσει ο κ. Δήμαρχος ως προτεραιότητα στον κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτός άλλα επέλεξε ως προτεραιότητες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back