ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πολίτες για την Aνατροπή για σχολικούς τροχονόμους

Εικόνα του άρθρου Πολίτες για την Aνατροπή για σχολικούς τροχονόμους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/04/2020, 21:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με επιστολή της προς το δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Παπαγεωργίου, η παράταξη «Πολίτες για την ανατροπή» ζητάει δύο πράγματα:

Το πρώτο, είναι η μέριμνα για τις σχολικές τροχονόμους, λέγοντας ότι «ο Δήμος Ιωαννιτών δεν προχώρησε σε πιστώσεις των αποζημιώσεων των σχολικών τροχονόμων. Δεκάδες δημοτικές αρχές ανά την χώρα το έχουν ήδη κάνει. Οι άνθρωποι αυτοί καλούνται, όπως όλοι μας, να μείνουν σπίτι, χωρίς να μπορούν να έχουν πρόσβαση και σε αυτή την πενιχρή οικονομική ενίσχυση του οικογενειακού τους εισοδήματος της τάξης των 170 ευρώ».

Ζητάει από τη δημοτική αρχή να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, προ ημερήσιας διάταξης. Ανάλογο αίτημα έχει καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.  «Το σώμα να λάβει την πολιτική απόφαση καταβολής των αποζημιώσεων μιας και οι πιστώσεις υφίστανται. Δεν είναι δυνατόν να μένουμε στο γράμμα του νόμου όταν δεκάδες οικογένειες πιέζονται οικονομικά για τα απολύτως απαραίτητα» συμπληρώνει.

Το δεύτερο, είναι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για μετονομασία οδού ή πλατείας της πόλης, με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back