ΕΚΛΟΓΕΣ

Ποιοι πήραν τους περισσότερους σταυρούς στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Ποιοι πήραν τους περισσότερους σταυρούς στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2024, 19:47
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Ο φυλακισμένος δήμαρχος της Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρης, μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, είναι ένας από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ. Τον προεκλογικό αγώνα τον έδωσε ο γιος του και ο αδελφός του, αλλά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Στην Ήπειρο, ο Μπελέρης είχε μεγαλύτερη δυναμική στους νομούς Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων. Στη Θεσπρωτία τερμάτισε πρώτος, με τον Γ. Αυτιά να ακολουθεί. Στο νομό Ιωαννίνων ήρθε δεύτερος με 4.709 ψήφους, πίσω από τον Γ. Αυτιά με 4.969 ψήφους. Τρίτος ήρθε ο Γιάννης Δεκόλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου, με 4.018 ψήφους.

Στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, στην Άρτα, την πρωτιά πήρε ο Μάριος Αθανασίου, ο οποίος δεν εκλέγεται, στη Θεσπρωτία ο πρώην βουλευτής του νομού Μάριος Κάτσης και στην Πρέβεζα ο Κώστας Αρβανίτης.

Ο Κώστας Αρβανίτης, ένας από τους τέσσερις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε πρώτος και στα Γιάννενα με 3.111 ψήφους.

Στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο καταγόμενος από τη Θεσπρωτία γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος δεν εκλέγεται ευρωβουλευτής, ήρθε πρώτος σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα. Στην Άρτα, πρώτη ήρθε η δικηγόρος Κατερίνα Ρίζου, η οποία ζει στην περιοχή, με τον Νίκο Παπανδρέου και τον Γιάννη Μανιάτη να ακολουθούν. Ο Παπανδρέου και ο Μανιάτης ήταν τα δύο πρόσωπα που προτίμησαν περισσότεροι και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα, αφήνοντας τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση. Ο Παπανδρέου πήρε 2.623 ψήφους και ο Μανιάτης 2.391 ψήφους, ενώ ο Σπυρόπουλος 2.170 ψήφους.

Όσον αφορά άλλες ηπειρώτικες υποψηφιότητες, ο δημοσιογράφος Φιλήμων Καραμήτσος ήρθε δεύτερος στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων με 620 ψήφους, μετά τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Η Όλγα Νάσση, επίσης με καταγωγή από τα Γιάννενα και η οποία έχει αναμετρηθεί ως υποψήφια σε βουλευτικές εκλογές, ήρθε τέταρτη με 336 ψήφους.

Τέλος, ο Τάσος Τόκας με το ΚΚΕ τερμάτισε πρώτος στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων αλλά και σε αυτήν της Θεσπρωτίας. Από το κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη, η Θάλεια Παντούλα ήταν δεύτερη, πίσω από τον επικεφαλής, στο νομό Ιωαννίνων.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3