Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποιες παραστάσεις φέρνει το Πνευματικό Κέντρο

Εικόνα του άρθρου Ποιες παραστάσεις φέρνει το Πνευματικό Κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/01/2018, 22:25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Ο Φεβρουάριος είναι ίσως ο μήνας με το μεγαλύτερο «φορτίο» για το Πνευματικό Κέντρο, λόγω του εορτασμού των Ελευθερίων της πόλης (κεντρική εκδήλωση, Μπιζάνιος Δρόμος κ.λπ.). Φέτος, δε, την ίδια περίοδο είναι και οι Απόκριες.

Πέραν των Ελευθερίων και των Αποκριών, στους διάφορους χώρους πολιτισμού, και κυρίως στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» και στον πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» στα παλιά σφαγεία, θα φιλοξενηθούν αρκετές εκδηλώσεις-από τις οποίες οι περισσότερες είναι έτοιμες παραγωγές.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Οι φαν του Λάκη Λαζόπουλου και του χιούμορ του, θα έχουν την ευκαιρία να δουν την επιθεώρηση που υπογράφει ο ίδιος και η οποία φέρει τον τίτλο «Απελπισίτο». Η επιθεώρηση θα ανέβει στις 26 και 27 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο, με τον ίδιο, τη Σοφία Φιλιππίδου και άλλους 10 ηθοποιούς να ανεβαίνουν στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου.

Από 26 έως 28 Ιανουαρίου, στα παλιά σφαγεία, θα προβληθούν γαλλικές ταινίες, σε συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας και υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα. Το αφιέρωμα αυτό γίνεται στο πλαίσιο του κύκλου «Οθόνες του κόσμου». Τον Νοέμβριο του 2017 είχε προηγηθεί ένα αφιέρωμα στο αργεντίνικο σινεμά.

Και πάμε πάλι... μουσικά. Δύο μέρες μετά τον Λαζόπουλο, στο Πνευματικό Κέντρο θα έρθει η παράσταση «Ο Γκάτσος που αγάπησα» με τον σπουδαίο ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά και την ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να ζωντανεύουν τους στίχους του Νίκου Γκάτσου.

Στις 2 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Φωτεινής Βελεσιώτου, μιας ιδιαίτερης ερμηνεύτριας, πιστής στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι.

Μια σημαντική προσκεκλημένη του Πνευματικού Κέντρου είναι η διεθνής φήμης σολίστ Ντόρα Μπακοπούλου η οποία θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου στις 14 Φεβρουαρίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα θεατρικές παραστάσεις όπως είναι «Ο πατέρας του Άμλετ» του Μάνου Ελευθερίου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη (στις 24 και 25 Φεβρουαρίου) και «Σεξ λεξικόν-Η επιστήμη του έρωτα» (στις 29, 30 και 31 Ιανουαρίου), αλλά και μουσικές ιστορίες του Παρακαλάμου με τον Γιάννη Χαλδούπη και τους Μουκλιόμος (7 Φεβρουαρίου).





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back