ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποια ταχύτητα είναι η σωστή; του αυτοκινήτου ή του χάρτη πλοήγησης;

Εικόνα του άρθρου Ποια ταχύτητα είναι η σωστή; του αυτοκινήτου ή του χάρτη πλοήγησης;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2023, 15:32
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εφαρμογές πλοήγησης όπως το Google Maps και το Waze είναι όλο και πιο διαδεδομένες, κερδίζοντας έδαφος έναντι των συστημάτων πλοήγησης που ενσωματώνουν οι κατασκευαστές στα αυτοκίνητα. Χρησιμοποιώντας τα, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ της ταχύτητας που δείχνει το αυτοκίνητο και της ταχύτητας που εμφανίζεται στις εφαρμογές πλοήγησης. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Για τη συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες, τα ταχύμετρα δεν μπορούν να δείχνουν ταχύτητα μικρότερη από την πραγματική ταχύτητα του αυτοκινήτου. Τείνουν, μάλιστα, να εμφανίζουν έναν υψηλότερο αριθμό. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο μπορεί να υπάρχει διαφορά μεταξύ της ταχύτητας που δείχνει το αυτοκίνητο και αυτής που εμφανίζεται στις εφαρμογές πλοήγησης.

Οι εφαρμογές, από την άλλη πλευρά, υπολογίζουν την ταχύτητα χρησιμοποιώντας το σύστημα GPS, το οποίο παρακολουθεί τη θέση του οχήματος με την πάροδο του χρόνου. Αυτό καθιστά την ταχύτητα που εμφανίζεται στις εφαρμογές πολύ πιο ακριβή από εκείνη του αυτοκινήτου.

Επομένως, η διαφορά μεταξύ του αυτοκινήτου και των συστημάτων πλοήγησης δεν οφείλεται σε σφάλμα, αλλά έχει να κάνει με τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back