Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ποια μέτρα θα ισχύσουν στην Κακαβιά

Εικόνα του άρθρου Ποια μέτρα θα ισχύσουν στην Κακαβιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/08/2020, 21:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το μεγάλο κενό που υπάρχει στους υγειονομικούς ελέγχους στην Κακαβιά, η οποία αποτελεί μία από τις βασικές χερσαίες πύλες εισόδου στη χώρα, επιχειρεί να καλύψει τώρα η κυβέρνηση, κι αφού είχαν προηγηθεί αρκετές διαμαρτυρίες.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σήμερα, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ότι από αύριο η διέλευση από την Κακαβιά θα απαγορεύεται από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί, για να εξασφαλιστούν πιο στοχευμένοι έλεγχοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όπως ανέφερε, στον συνοριακό σταθμό θα εγκατασταθεί από τη Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου. Επίσης, από τις 16 Αυγούστου οι ταξιδιώτες από την Αλβανία που εισέρχονται από την Κακαβιά θα πρέπει να τελούν σε 7ήμερη κατ’ οίκον απομόνωση.

Στο πλαίσιο των γενικότερων μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων για κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες) έως τις 31 Αυγούστου, όπως και ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα μπορεί να ανακοινώνει τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τον αριθμό των κρουσμάτων στην εκάστοτε περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back