ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ποια έργα έγιναν στη Δημοτική Ενότητα Ανατολής

Εικόνα του άρθρου Ποια έργα έγιναν στη Δημοτική Ενότητα Ανατολής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2019, 15:05
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο Πνευματικό Κέντρο της Ανατολής μίλησε χτες το βράδυ ο δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος με την «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας. «Με το σπαθί μας κερδίσαμε το 2014. Όσα οι άλλοι απλά υπόσχονται αυτές τις προεκλογικές μέρες, εμείς τα έχουμε σχεδιάσει, τα έχουμε δρομολογήσει, έχουμε εξασφαλίσει τα χρήματα και τα υλοποιούμε», είπε αρχικά. Στη συνέχεια έκανε μια εκτενή αναφορά στα όσα έχουν γίνει, γίνονται ή σχεδιάζονται στη Δημοτική Ενότητα Ανατολής.

Ο κ. Μπέγκας ξεκίνησε με την παρέμβαση προϋπολογισμού 750.000 ευρώ στην οδό Παπαναστασίου που ενώνει τα Γιάννενα με την Ανατολή και φτάνει μέχρι τον Κατσικά, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην απόφαση της δημοτικής αρχής να χρηματοδοτήσει η ίδια με 250.000 ευρώ την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ καθώς η τελευταία αδυνατούσε να το πράξει. Όπως τόνισε αυτή τη στιγμή τα συνεργεία της ΔΕΗ δουλεύουν εντατικά και μόλις ολοκληρώσουν το έργο τους, θα γίνει ανακατασκευή του δρόμου και των πεζοδρομίων.

Από την τοποθέτησή του, δεν έλειψε και το έργο του μεγάλου δακτυλίου (κόμβος Πανηπειρωτικού-κόμβος Βογιάνου). «Ένα πολύ μεγάλο έργο που το σχεδιάσαμε, το παλέψαμε και υποβάλαμε την πρόταση για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ», σημείωσε. Αναφορά έκανε και στο έργο της αντικατάστασης του οδοφωτισμού με λαμπτήρες led, στο οποίο περιλαμβάνονται σε πρώτη φάση και οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Ανατολής (:Ιωαννίνων-3ης Σεπτεμβρίου-Παπαναστασίου).

Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα έργα που ολοκληρώθηκαν ή εξελίσσονται αυτή τη στιγμή στη Δημοτική Ενότητα Ανατολής.

Αυτά είναι: το γήπεδο της Ανατολής με πλαστικό χόρτο, η ολοκλήρωση της αίθουσας στο Πνευματικό Κέντρο, η κατασκευή δύο νέων παιδικών χαρών σε Μπάφρα και Νεοκαισάρεια (ενώ άλλες τρεις στην Ανατολή εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος»), ασφαλόστρωση δρόμων σε διάφορες περιοχές διαμόρφωση της πλατείας Ανατολής, εργολαβία ύψους 500.000 ευρώ για παρεμβάσεις στην περιοχή του Πανηπειρωτικού, στις οδούς Μυρτιάς, Αγωνιστών, Εμμανουηλίδη, Ακρίτα, Μεθόδιου, Δάφνης, Θερμοπυλών και Φειδιππίδου. Επίσης, επεσήμανε ότι προγραμματίζεται η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου Ανατολής όπως και ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο στη Ράχη Σαμή για να λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά. Τέλος, όπως είπε, «είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε αμέσως μετά τις εκλογές την πλατεία στα Μαγκλαρέικα με 350.000 ευρώ».

ΣΧΟΛΙΑ
ίνγκριντ μπέγκμαν
Στο Πνευματικό Κέντρο Ανατολής που έφτιαξε ο Ελισάφ (τον οποίο ο Μπέγκας κατηγορεί ότι δεν έκανε τίποτα όταν ήταν αρμόδιος), ο Μπέγκας υπόσχεται ότι ΘΑ κάνει διάφορα έργα. Ο Θωμούλης με τα λόγια φτιάνει ανώγεια και κατώγεια..
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back