Πριν από 1,5 περίπου χρόνο, ο Αντώνης Γιαννόπουλος και ο Βαγγέλης Ευθυμίου, κάτοικοι Ιωαννίνων, ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω σε μια ιδέα για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.
Αν δεν το γνωρίζετε, η αγορά και κυρίως, ο κόσμος των επιτραπέζιων είναι παγκόσμια και τεράστια, με πολύ ενδιαφέρον. Οπότε, η ιδέα για την ανάπτυξη ενός board game στα Ιωάννινα, βάζει την τοπική κοινωνία σε αυτό τον «θαυμαστό κόσμο».
Το Age of Rome έχει σάρκα και… κουτί. Το είδαμε στα γραφεία του Τύπου Ιωαννίνων στημένο, πολύ εντυπωσιακό και με κάμποσα καινοτόμα χαρακτηριστικά. Οι δύο βασικοί δημιουργοί μίλησαν για το παιχνίδι, την προσπάθεια και τους στόχους τους σε μια συνέντευξη, που μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο νέο επεισόδιο του podcast «Τύπος στο μικρόφωνο».
Το παιχνίδι έχει μπει στο kickstarter, μια πλατφόρμα «συλλογικής χρηματοδότησης ιδεών» ή αλλιώς, crowdfunding. Αυτό το επιχείρημα, όχι ιδιαίτερα (έως πολύ σπάνια…) συνηθισμένο στα Ιωάννινα, κάνει την προσπάθεια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.
Η καμπάνια θα διαρκέσει 17 ημέρες και θα ξεκινήσει στις 29 Μαρτίου.
Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες, εδώ
Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή ή δωρεά, εδώ:
![]()
- Το Age of Rome πήγε… σφαίραΤο γιαννιώτικο επιτραπέζιο «κέρδισε» τον κόσμο
- Ένα γιαννιώτικο kickstarter που πάει στην αρχαία ΡώμηΕπιτραπέζιο παιχνίδι
- Ο θείος Σάμ στο Παρίσι: όψεις της αμερικανικής πολιτιστικής διείσδυσης στην Ευρώπη του 1917Του Λάμπρου Φλιτούρη, επίκουρου καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων