ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από τα Γιάννενα στο Καπιτώλιο, με το Age of Rome

Εικόνα του άρθρου Από τα Γιάννενα στο Καπιτώλιο, με το Age of Rome
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/11/2023, 16:42
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στις 19.00, στο Θυμωμένο Πορτραίτο, θα γνωρίσετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που φτιάχτηκε (βασικά) στα Γιάννενα, για να κατακτήσει τη Ρωμ… τον κόσμο όλο.

Το Age of Rome είναι ένα ωραίο και ενδιαφέρον εγχείρημα της Teetotum Studios, των Ευάγγελου Ευθυμίου και Αντώνη Γιαννόπουλου δηλαδή.

Πριν από λίγο καιρό, εντός καραντίνας σχεδόν, έβαλαν μπροστά το kickstarter εγχείρημα, να χρηματοδοτήσουν το επιτραπέζιο παιχνίδι Age of Rome.

Αν δεν θυμάστε ή δεν ξέρετε τι και πώς, μπορείτε να τους ακούσετε να μιλάνε στο podcast του Τύπου Ιωαννίνων:


Τύπος Ιωαννίνων · Age of Rome, a board game



Τι κάνουν όμως οι παίχτες-τριες στο Age of Rome;

Βασικά, θέλουν να γίνουν ο νέος αυτοκράτορας της Ρώμης, φτιάχνοντας δομές, εργάτες, στρατηγική και τελικά, νίκες επί των αντιπάλων.

Το παιχνίδι διαδραματίζεται το 44πΧ στη Ρώμη.

Σε κάθε στροφή, θα χτίζετε δομές σε διαφορετικές επαρχίες που σας έχουν ανατεθεί μέσω ενός περιστρεφόμενου πίνακα. Ισορροπήστε τον πόλεμο, την πολιτική, το εμπόριο και τη θρησκεία, ενώ πονηρεύετε εναντίον των αντιπάλων σας παικτών.

Στο Age of Rome , σε κάθε παίκτη ανατίθεται ένας ήρωας με τον αντίστοιχο πίνακα παικτών του, και στη συνέχεια δίνονται μυστικές αποστολές και αρχικοί πόροι Denarii, Followers, Scheme tokens, Legions και Votes. Στη συνέχεια περνούν εννέα γύρους ανταγωνιζόμενοι σε έναν περιστρεφόμενο πίνακα για να κερδίσουν πόντους Glory.

Α, επίσης, «teetotum» είναι μια αρχαία ρωμαϊκή σβούρα. Τα υπόλοιπα, 11 Δεκεμβρίου δια ζώσης, στο Πορτραίτο.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back