Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 24-09-2018, 09:30
ΗΠΕΙΡΟΣ

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας δεν ετοιμάζεται μόνο για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αλλά και για τον εορτασμό της πανελλαδικής εκστρατείας «Περιβάλλον και Πολιτισμός» η οποία είναι αφιερωμένη στο στοιχείο του αέρα και έχει τίτλο «Πνοές Ανέμων».

Το διήμερο 18 και 19 Οκτωβρίου, θα υλοποιήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την εκπαιδευτική δράση «Ώρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρας στα πανιά σου» για οργανωμένες σχολικές ομάδες Ε’-Στ’ τάξεων Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου.

Μετά από μια εισαγωγή στο θέμα του εορτασμού, η οποία θα προσεγγίσει διαθεματικά το στοιχείο του «αέρα», το πρόγραμμα εστιάζει στη σημασία των ανέμων για την αρχαία ναυσιπλοΐα και την ανάπτυξη του θαλάσσιου εμπορίου. Κατά τα διάφορα στάδια του προγράμματος, στο οποίο εναλλάσσονται παρουσιάσεις, ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδια δράσης, γίνεται συνδυαστική χρήση διαφόρων μεθόδων (δεικτική, μαιευτική, ερωταποκρίσεις, παιχνίδι ρόλων, βιωματική επαφή με τα αντικείμενα), προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια διασκεδαστική εκπαιδευτική εμπειρία στον χώρο του μουσείου.

Για συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 2665 0 21417, 28539 (Δευτέρα έως Παρασκευή) – πληροφορίες κκ. Αντωνία Τζωρτζάτου, Θεοδώρα Λάζου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τη σημασία και την επίδραση του αέρα σε διάφορους τομείς της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας και τέχνης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι επισκέπτες του μουσείου μέσα από τη σήμανση επιλεγμένων εκθεσιακών ενοτήτων και συμπληρωματικό πληροφοριακό υλικό.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της πανελλήνιας εκστρατείας «Περιβάλλον και Πολιτισμός», η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας το σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου θα είναι ελεύθερη για το κοινό.                                                             

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa