Oikonomou pisoi
ΒΙΒΛΙΟ

Πνευματικό Κέντρο: έκδοση «21»

Εικόνα του άρθρου Πνευματικό Κέντρο: έκδοση «21»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2021, 14:45
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε μια επετειακή έκδοση με τον τίτλο «21» προχώρησε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για μια έκδοση με κείμενα από συγγραφείς και ποιητές εμπνευσμένα από τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μια έκδοση που «μετράει» 62 σελίδες και που θα μπορούσε να είναι πιο περιποιημένη…

Η παρουσίασή της θα γίνει την Παρασκευή 23 Απριλίου, στις 21:00, στο κανάλι του Πνευματικού Κέντρου στο YouTube. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πνευματικού Κέντρου, η έκδοση πραγματοποιήθηκε «χάριν στη συμβολή και τις άοκνες προσπάθειες του Γιάννη Πάσχου, στον οποίο εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες».

Για το 1821, γράφουν: Εύη Κουτρουμπάκη, Νίκος Ξένιος, Θωμάς Ιωάννου, Αλέκος Ράπτης, Νεκταρία Ζαγοριανάκου, Φιλήμων Καραμήτσος, Κώστας Κουτρουμπάκης, Γιώργος Χ. Θεοχάρης, Λίνα Φυτιλή,  Δήμητρα Διδαγγέλου, Πάνος Ζώης, Θωμάς Κοροβίνης, Μιχάλης Σπέγγος, Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου, Τιτίκα Τζάλλα, Ελένη Πριοβόλου, Σωτήρης Παστάκας, Κωστούλα Μάκη, Τασία Βενέτη και Ισμήνη Καπάνταη.

Το βιβλίο προλογίζουν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου.

Στην παρουσίαση της έκδοσης, θα μιλήσουν η Τιτίκα Τζάλλα, εκδότης της εφημερίδας «Ηπειρωτικός Αγών», ο ιστορικός ερευνητής Αλέκος Ράπτης και ο δημοσιογράφος Φιλήμονας Καραμήτσος, ο οποίος έχει και το συντονισμό της παρουσίασης.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να επικοινωνήσει με το Πνευματικό Κέντρο καθημερινά 11 έως 1 το πρωί στο τηλ. 2651083940 για να παραλάβει το βιβλίο. Σε ηλεκτρονική μορφή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το διαβάσουν στην ιστοσελίδα του Πνευματικού Κέντρου: www.pkdi.gr.


Το εξώφυλλο της έκδοσης

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back