Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Πλήρωναν με πλαστά χαρτονομίσματα

Εικόνα του άρθρου Πλήρωναν με πλαστά χαρτονομίσματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/08/2016, 16:22
ΕΛΛΑΔΑ

Μια πενταμελής συμμορία που έθετε σε κυκλοφορία πλαστά χαρτονομίσματα εξαρθρώθηκε στην Κέρκυρα μετά από επιχείρηση  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής κινητοποίησης συνελήφθησαν την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016, τέσσερα μέλη της συμμορίας, από τα οποία δύο γυναίκες ηλικίας 33 και 36 ετών και δύο άνδρες ηλικίας 27 και 40 ετών, ρομά, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 29χρονος.

Από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκε η δράση της συμμορίας σε μία περίπτωση κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγή, σε πρατήριο υγρών καυσίμων, κάνοντας χρήση ενός πλαστού χαρτονομίσματος των (50) ευρώ.

Επίσης διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους σε τρεις ακόμη περιπτώσεις απόπειρας κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων, το Σαββάτο 13 Αυγούστου 2016 και την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016, κατά τις οποίες επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές, σε επιχειρήσεις, κάνοντας χρήση πλαστών χαρτονομισμάτων των 20 και 50 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, ενώ ο 40χρονος που συνελήφθη και ο 29χρονος, που αναζητείται, κατηγορούνται επίσης, για το αδίκημα της κλοπής κατά συναυτουργίας, διότι την 28 Ιουλίου 2016, αφαίρεσαν από την προθήκη καταστήματος ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back