ΕΛΛΑΔΑ

Πληθωρισμός: «Ράλι» εδώ και έξι μήνες

Εικόνα του άρθρου Πληθωρισμός: «Ράλι» εδώ και έξι μήνες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2022, 13:47
ΕΛΛΑΔΑ

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο βρίσκεται σε εξέλιξη το «ράλι» του πληθωρισμού, το οποίο φυσικά ανέπτυξε ταχύτητες τον τελευταίο μήνα εξαιτίας του πολέμου.

Σύμφωνα με την έρευνα του Pricefox.gr που στηρίζεται στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ακρίβεια είναι ανιούσα εδώ και δύο χρόνια περιπου, αντίθετα με το κυβερνητικό αφήγημα ότι "συνέβη αυτόματα" με το ξέσπασμα του πολέμου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Σεπτέμβριος ήταν η εκκίνηση αυτής της αυξητικής τάσης, η οποία συνεχίζεται και εκφράζεται σε βασικά αγαθά, καύσιμα, ενέργεια κ.λπ.

Τα στοιχεία δείχνουν μεταξύ άλλων ότι «προπορεύονται στην κούρσα» ο κλάδος της ενέργειας με το φυσικό αέριο να είναι κατά 78% ακριβότερο, το ρεύμα 71% ακριβότερο, το πετρέλαιο θέρμανσης 41% ακριβότερο και τα καύσιμα 22% ακριβότερα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2021. Παρατηρείται αύξηση των τιμών σε ψωμί και δημητριακά, μοσχάρι, αρνί και κατσίκι, πουλερικά, παρασκευάσματα με βάση το κρέας, νωπά ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά, έλαια και λίπη, νωπά φρούτα, λαχανικά, παγωτά, καφέ, μεταλλικό νερό, αναψυκτικά και χυμούς φρούτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back