ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλεόνασμα προς επιστροφή

Εικόνα του άρθρου Πλεόνασμα προς επιστροφή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2019, 18:59
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα οικονομικά του Δήμου παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας. «Μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά» χαρακτήρισε το έτος που πέρασε, συγχαίροντας την Οικονομική υπηρεσία για «τη σοβαρή και συστηματική δουλειά» και πρόσθεσε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα μπορέσει να παρουσιάσει με αριθμητικά στοιχεία τα οικονομικά του Δήμου. Επί του παρόντος, είπε ότι το πλεόνασμα στα ανταποδοτικά, είναι 1,5 εκατ. ευρώ.

«Αυτά τα χρήματα θα επιστραφούν στους δημότες με έργα σε τομείς όπως η καθαριότητα και ο οδοφωτισμός. Είναι μεγάλη επιτυχία ότι παρά τη μείωση των δημοτικών τελών σε επιχειρήσεις που ίσχυε το 2018 κατορθώσαμε να έχουμε αύξηση των εισπράξεων, μεγάλο μέρος των οποίων είναι και από παλιές οφειλές» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γιωτίτσας κάλεσε επίσης τους δημότες που υπάγονται σε κάποια κοινωνική ομάδα που μπορεί να κάνει χρήση ευεργετικών ρυθμίσεων (ΑμεΑ, πολύτεκνοι, άνεργοι κ.α.), να κάνουν αιτήσεις για απαλλαγή από δημοτικά τέλη. Την ερχόμενη Δευτέρα, όλα τα δικαιολογητικά θα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου αλλά και στο κτίριο της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών είπε ότι η κατάθεση δικαιολογητικών από τα αθλητικά σωματεία και τους πολιτιστικούς συλλόγους πήρε παράταση ως τα τέλη Ιανουαρίου.  «Η εικόνα που έχουμε από την περσινή, πρώτη χρονιά εφαρμογής του μέτρου αυτού είναι ενθαρρυντική» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το ίδιο θα κάνουμε και φέτος με αυξημένο τον προϋπολογισμό κατά 20.000 ευρώ».

Ειδικά για τους αθλητικούς συλλόγους τόνισε ότι θεσπίζονται «νέα πιο αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια που λαμβάνουν υπόψη, μεταξύ άλλων, τον αριθμό των αθλητών, των προπονητών, τις επιτυχίες, την ιστορία του κάθε συλλόγου, κ.λπ.».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back