ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πλατεία Μαβίλη: Καλό καλοκαίρι…

Εικόνα του άρθρου Πλατεία Μαβίλη: Καλό καλοκαίρι…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2017, 23:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το έργο της ανάπλασης της πλατείας Μαβίλη θα έπρεπε να έχει τελειώσει ήδη. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, έχει κατασκευαστεί σχεδόν το μισό έργο. Η χορήγηση παράτασης για την ολοκλήρωση των εργασιών μέχρι τις 30 Μαΐου από το δημοτικό συμβούλιο ήταν αναπόφευκτη.

Για τη συγκεκριμένη ανάπλαση, υπάρχουν αρκετές πιέσεις από τους καταστηματάρχες της περιοχής, ενόψει της τουριστικής σεζόν. Η εύλογη αναστάτωση που προκαλούν οι ρυθμοί υλοποίησης του έργου επιτείνεται από το γεγονός ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής περί επανεκκίνησης των εργασιών, εξακολουθεί να υπάρχει μια στασιμότητα. Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος διαβεβαίωσε (για άλλη μια φορά) ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο ανάδοχος θα παραλάβει τις πλάκες και θα τις τοποθετήσει. «Ο στόχος είναι να τελειώσει σε πρώτη φάση μέχρι το Πάσχα το τμήμα της πλατείας όπου αναπτύσσονται τα τραπεζοκαθίσματα» τόνισε. Δηλαδή, μέσα σε δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η μισή περίπου πλατεία θα είναι λειτουργική.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, από την πλευρά του, παραδέχτηκε ότι κάποια έργα της πόλης, όπως αυτό της πλατείας Μαβίλη, προχωρούν με ρυθμούς πιο αργούς από ό,τι θα ήθελε η δημοτική αρχή. Ωστόσο, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους και να αιτιολογήσει την καθυστέρηση, υπενθυμίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός κλάδος λόγω της κρίσης. «Προσπαθούμε να αναμετρηθούμε με αυτές τις δυσκολίες όλοι μας» τόνισε.

Η σύμβαση για το έργο με την ανάδοχο εταιρία Γενική Κατασκευαστική ΑΤΕΒΕ είχε υπογραφεί τον Σεπτέμβριο του 2016, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους έξι μήνες. Το κόστος της ανάπλασης ανέρχεται σε 154.000 ευρώ, με τον ανάδοχο να έχει δώσει έκπτωση 56,32% (αρχικός προϋπολογισμός 350.000 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back