ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πλακάκια και παγκάκια αντί για ανάπλαση

Εικόνα του άρθρου Πλακάκια και παγκάκια αντί για ανάπλαση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2019, 18:49
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε ένα «λαοφιλές» θέμα, σε αυτό της κεντρικής πλατείας, επιστρέφει η δημοτική παράταξη «Γιάννενα-Νέα Εποχή» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Πριν από τρεις περίπου μήνες, η παράταξη είχε πάρει θέση για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας. Επικαλούμενη «δυσμενή σχόλια» πολιτών, είχε κάνει για «επανεξέταση του έργου της ανάπλασης από μηδενική βάση».

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, επί της πλατείας, η παράταξη υποστήριξε ότι το έργο της ανάπλασης της πλατείας δεν χρειάζεται προς το παρόν και ότι αρκούν κάποιες παρεμβάσεις για να γίνει καλύτερη η πλατεία. Η πρότασή της συνοδεύεται και από την οικονομική παράμετρο, με το επιχείρημα ότι «τα χρήματα που προβλέπονται για το έργο αυτό να αξιοποιηθούν σε έργα άμεσης προτεραιότητας σε όλη την έκταση του Δήμου». Σημειωτέον ότι το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας προορίζεται για ΕΣΠΑ.

Τη θέση της παράταξης «Γιάννενα-Νέα Εποχή» παρουσίασε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και αρχιτέκτονας στο επάγγελμα Βασίλης Ζωγράφος. Ο κ. Ζωγράφος ξεκαθάρισε ότι η παράταξη δεν είναι αντίθετη με τους διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς όπως ούτε και με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό και τα αποτελέσματά του… Αμφισβήτησε όμως ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα το συγκεκριμένο έργο. Παράλληλα, τόνισε ότι «οι παρεμβάσεις στον χώρο της κεντρικής πλατείας –κι αυτή είναι η θέση της παράταξής μας- πρέπει να είναι ενταγμένες σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό που θα αφορά στην ενοποίηση όλων των ελεύθερων χώρων του κέντρου» προσθέτοντας στο σκεπτικό και τη σύνδεση του πάρκου δίπλα από το Δημοτικό Ωδείο με την κεντρική πλατεία. Και την ίδια ώρα υποστήριξε ότι «σε άλλη χρονική στιγμή η πλατεία μπορεί να αναμορφωθεί με αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του διεθνούς διαγωνισμού και με βάση όσα προαναφέρθηκαν».

Πού κατέληξε όλο αυτό; Σε μια σειρά από παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν χωρίς… ανάπλαση: αντικατάσταση των πλακακίων, λειτουργία σιντριβανιού, αναμόρφωση διόδου Κ. Μπέγκα (Δημοτικό Ωδείο), διαμόρφωση πέργκολας, νέα παγκάκια, χημικές τουαλέτες, κιόσκι για τις μητέρες που θηλάζουν και βέβαια περισσότερο πράσινο, για το οποίο πολύς λόγος έχει γίνει. Η παράταξη έχει κοστολογήσει το κόστος για τις παρεμβάσεις σε 150.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back