ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το πιο χριστουγεννιάτικο πράγμα στην πόλη

Εικόνα του άρθρου Το πιο χριστουγεννιάτικο πράγμα στην πόλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/12/2019, 12:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εδώ και αρκετά χρόνια, ίσως το πιο χριστουγεννιάτικο πράγμα-θέαμα-συναίσθημα στην πόλη, εκτός βέβαια από την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Συμφωνικής που φέρνει λίγη… Βιέννη στο Πνευματικό Κέντρο, είναι η ετήσια παράσταση των σχολών κλασικού και σύγχρονου χορού.

Γιατί;

Γιατί έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας μαζικής παράστασης μπαλέτου και άλλων ειδών που δεν υπάρχει η έγγεια γνώση για να ονοματιστούν εδώ, συν ότι όλα γίνονται σε… μικροκλίμακα.

Μικρές μαθήτριες (και μαθητές, γιατί το «Μπίλι Έλιοτ» εκτός από ταινιάρα, έχει κάνει και κοινωνική δουλειά) εκτέλεσαν τις χορογραφίες των δασκάλων τους με όλα τα συμπτώματα της μεγάλης παραγωγής: φωνές στα παρασκήνια, πρεμούρα στη σκηνή, μικροατυχήματα με μπαλόνια (συμβαίνουν αυτά στα live), υποδείξεις τελευταίας στιγμής («πιο πίσω κάτσε, εδώ»), χριστουγεννιάτικα visuals, παραμυθοαφήγηση και πολλά, πάρα πολλά χειροκροτήματα, σε μια εντελώς γεμάτη αίθουσα.

Οι δασκάλες της σχολής χορού είναι οι Τζίνα Βίκα (διευθύντρια), Λάουρα Τσιάτη, Έλενα Ανδρεάδη, Ελεονώρα Ηλία, Άννα Παπανικολάου. Τα visuals έκανε η Μαρία Κατσούρα, την αφήγηση η Γιάννα Κούλα, κιθάρα έπαιξε η Χιρστίνα Ευαγγέλου και το ρόλο του παιδιού, είχε η Μαρίλια Κατσίκα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back