Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πιλοτικά... κατά του διπλοπαρκαρίσματος

Εικόνα του άρθρου Πιλοτικά... κατά του διπλοπαρκαρίσματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2019, 16:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η επιτροπή κυκλοφοριακών θεμάτων συνεδρίασε για πρώτη φορά με τη νέα της σύνθεση και υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Έργων Γιώργου Αρλέτου.

Τα μέλη της επιτροπής απασχόλησε σε πρώτη φάση η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εκ μέρους της δημοτικής αρχής κατατέθηκαν οι βασικοί άξονες της πρότασής της για μία σειρά αλλαγών σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. Στην επόμενη συνεδρίαση, μετά από διάλογο που θα προηγηθεί, θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις προκειμένου αυτές να υλοποιηθούν από τις αρχές του νέου έτους.

Βασικός άξονας της πρότασης είναι να υπάρξει διαχωρισμός των ρευμάτων κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους, όπως η λεωφόρος Δωδώνης και η 28ης Οκτωβρίου, καθώς και συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης. Κάθε άλλο παρά σπάνιο είναι το φαινόμενο τα αυτοκίνητα να κινούνται στη μέση του δρόμου...

Παρόμοιες ρυθμίσεις θα γίνουν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και στην οδό Πυρσινέλλα με στόχο την άμβλυνση των προβλημάτων από το διπλό παρκάρισμα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, χωρίς άλλες διευκρινίσεις. 

Οι τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν θα εφαρμοστούν πιλοτικά με σκοπό, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος, να εμπεδωθεί σταδιακά μία διαφορετική νοοτροπία και να περιοριστεί το παράνομο παρκάρισμα και το διπλοπαρκάρισμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back