Oikonomou pisoi
ΒΙΒΛΙΟ

«Πικρό γάλα», η αληθινή ιστορία του Φ. Ραπακούση

Εικόνα του άρθρου «Πικρό γάλα», η αληθινή ιστορία του Φ. Ραπακούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/09/2019, 00:22
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα, 1960. Το νήμα της ζωής, τυλιγμένο με αγκάθια και πόνο, ενώνει απρόσμενα δυο πιτσιρίκια σε μια από τις παιδοπόλεις της Φρειδερίκης, τον Ζηρό. Ο Φώτης κι ο Διονύσης περνάνε μαζί με την Ελλάδα τον δικό τους γολγοθά…

«Πικρό γάλα» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μένιου Σακελλαρόπουλου. Το «πικρό γάλα» είναι η αληθινή ιστορία ενός Γιαννιώτη, του συλλέκτη και του δημιουργού του Μουσείου Αλή Πασά Φώτη Ραπακούση.

Η παρουσίαση του βιβλίου, την οποία διοργανώνουν το Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου των Ελλήνων, οι εκδόσεις «Ψυχογιός» και ο Φώτης Ραπακούσης, θα γίνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 19:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου και ο Μιχάλης Παντούλας, φιλόλογος και πρώην βουλευτής.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. Την εκδήλωση θα επενδύσει μουσικά ο Δημήτρης Υφαντής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back