Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πικ νικ στο αρχαίο στάδιο Δωδώνης

Εικόνα του άρθρου Πικ νικ στο αρχαίο στάδιο Δωδώνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/08/2022, 01:01
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 7 και 8 Αυγούστου, στο αρχαίο στάδιο της Δωδώνης θα γίνει το ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival, «ένας από τους πιο αγαπημένους θεσμούς στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης που ‘κάνει απόδραση στη Δωδώνη’», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δωδώνης.

Στο ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival Dodoni, θα γίνουν συναυλίες καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων της περιοχής καθώς και προβολές ταινιών, με ελεύθερη είσοδο

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν σήμερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο έχει ως εξής:

Κυριακή 7 Αυγούστου 

20.00 Doors Open/Προσέλευση κοινού

Live Acts:            

-Βασίλης Λαγδάς- Loop project

Ο Βασίλης Λαγδάς γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Έχει κάνει σπουδές στη jazz κιθάρα στην Ελλάδα και στην Ολλανδία. Εργάζεται ως κιθαρίστας σε μουσικές παραστάσεις και ηχογραφήσεις. Συνθέτει μουσική για παραστάσεις θεάτρου και χορού. Το Loop project είναι μια μουσική performance που ξεκίνησε να παρουσιάζει το 2016 ως μια ανάγκη για έκφραση και αποτύπωση της δικής του αισθητικής και μουσικής αντίληψης.

-Primal & Ένα Τσιγάρο στα Μπαμ (ιιι cinema records)

Ο μουσικός παραγωγός «Ένα Τσιγάρο Στα Μπαμ» ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι πριν από λίγους μήνες. Τη σκηνή θα μοιραστεί με τον Primal που μαζί δουλεύουν κομμάτια με την παραγωγή της III Cinema Records, μιας εταιρία παραγωγής στην οποία συμμετέχουν.

-Usurum

Οι Usurum δημιουργήθηκαν το 2008 από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλίμου. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει 3 δίσκους. Έχουν παίξει σε πολλές μουσικές σκηνές στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα και έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ. Έχουν συνεργαστεί τόσο δισκογραφικά όσο και επί σκηνής με πολλούς καλλιτέχνες. Στο live θα παρουσιάσουν τραγούδια από τη μέχρι τώρα δισκογραφία τους, ενώ θα ακουστούν και νέα ακυκλοφόρητα κομμάτια τους. Μέλη: Σταύρος Ρουμελιώτης: Κιθάρα, φωνή, Γιώργος Σταυρίδης: Κρουστά, Κοσμάς Λαμπίδης: Φωνή, νέι, Νίκος Αντωνόπουλος: κλ. κιθάρα, πλήκτρα, φωνή, Λάμπρος Παπανικολάου: Κόντραμπάσσο, Φάνης Ζαχόπουλος: Κιθάρα, Φωνή, Πλήκτρα, Μαντολίνο, Ήχος: Κώστας Χαϊκάλης

Screening/Προβολή ταινίας:

-Μαγνητικά Πεδία

Τα «Μαγνητικά Πεδία» (2021), το βραβευμένο road movie του Γιώργου Γούση, δίνουν το παρών.

Η υπόθεση: Μετά την τυχαία συνάντησή τους φτάνοντας στην Κεφαλονιά, μια γυναίκα και ένας άνδρας αποφασίζουν να περιπλανηθούν μαζί στο νησί σε αναζήτηση του κατάλληλου μέρους να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί. 

Παίζουν: Έλενα Τοπαλίδου και Αντώνης Τσιοτσιόπουλος.

 

Δευτέρα 8 Αυγούστου

20.00 Doors Open/Προσέλευση κοινού

Live Acts:

-Ασυμμάζευτοι

Οι Ασυμμάζευτοι είναι ένα μουσικό σχήμα με έδρα τα Γιάννενα. Στο σχήμα συμμετέχουν: Άγγελος Κώτσιας βιολί, Αλέξανδρος Ντούβαλης κανονάκι, τραγούδι, Ευριπίδης Ντιναλέξης ούτι, τραγούδι, και Βαγγέλης Πεπόνης κιθάρα, τραγούδι.

-Μπούγιο and Dirty Johnny

Οι Μπούγιο & Dirty Johnny είναι ένα μουσικό ντουέτο από τα Γιάννενα.

Ξεκίνησαν το 2010 με δύο κιθάρες και μια φυσαρμόνικα να γράφουν μερικά δικά τους τραγούδια σε ελληνικό πάντα στίχο. Ηχογράφησαν την πρώτη τους δουλειά το 2012.

Screening/Προβολή ταινίας

Άσπρο Πάτο (Another Round)

«Άσπρο πάτο», η ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ με τον Μάγκνους Μίλανγκ, τον Μαντς Μίκελσεν κ.ά.

Η υπόθεση: Μια ομάδα καθηγητών σχολείου, τέσσερις κολλητοί φίλοι, θέλουν να δοκιμάσουν μια καινούργια προσέγγιση στη ζωή και τη δουλειά: αποφασίζουν να πίνουν σταθερά, μόνο τις εργάσιμες ώρες και να διατηρούν ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Σκοπός τους είναι να αποδείξουν ότι μια λίγο μεγαλύτερη περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα, ανοίγει τη σκέψη στον έξω κόσμο, κάνει τα προβλήματα να φαίνονται μικρότερα και αυξάνει τη δημιουργικότητα. Ένα πείραμα που θα αποδειχθεί εξαιρετικά πετυχημένο για μερικούς, αλλά όχι τόσο πετυχημένο για άλλους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back