Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Picard: Το Star Trek όπως πρέπει να είναι

Εικόνα του άρθρου Picard: Το Star Trek όπως πρέπει να είναι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/02/2020, 21:08
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Όλη η ιστορία των φανατικών οπαδών του Star Trek, των trekkies, έχει ένα πρόσωπο-κοινό σημείο αναφοράς: Τον Ζαν-Λικ Πικάρ ή αλλιώς το χαρακτήρα που κόντραρε σε δημοφιλία ακόμα και το δίδυμο Σποκ-Κερκ, από το πρώτο και πρωτότυπο Star Trek.

Τώρα, ο Πικάρ επιστρέφει στο καινούργιο Star Trek.

Η σειρά που δημιούργησε ο Τζιν Ρόντενμπερι είναι η παρακαταθήκη του «τηλεοπτικού φανταστικού», με πάρα πολλές προεκτάσεις. H «σοφία» του Star Trek έχει τροφοδοτήσει την αστείρευτη αγάπη για τη σειρά, η οποία εκφράστηκε σε δεκατρείς ταινίες, έξι σειρές και μια έβδομη, τώρα.

Το Picard λοιπόν, στηρίζεται πάρα πολύ στον Πατρικ Στιούαρτ, ο οποίος, παρότι έχει περπατάει στα 80 πλέον, είναι ε-ξαι-ρε-τι-κός, όπως έχει υπάρξει στους περισσότερους ρόλους που έχει υποδυθεί (δείτε τον να υποδύεται τον Λούκιο Σεϊανό στο «Εγώ, ο Κλαύδιος»). Τώρα όμως παίζει ένα ρόλο που είναι σχεδόν ο εαυτός του. Ο Στιούαρτ, είτε ως κυβερνήτης του Enterprise, είτε ως Λόκουτος των Μποργκ, έχει οριοθετήσει το ρόλο και μια «επανεκκίνησή» του θα μπορούσε να διακινδυνεύσει τη φήμη του.

Το Picard όμως είναι ήδη, από τα δύο πρώτα επεισόδια, ένα κανονικό Star Trek. Αυτή την τύχη δεν την έχει το Discovery που «τρέχει» παράλληλα και παρά την καλύτερη δεύτερη σεζόν, δεν έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πιστών.

Το ωραίο είναι ότι όντως, η σειρά βάζει σε καινούργια μονοπάτια ακόμα και τα star trek physics και ετοιμάζεται να διηγηθεί μια ιστορία που τη φανταζόμαστε μεν, αλλά κρύβει και πολλές εκπλήξεις.

Επίσης, είναι καλοφτιαγμένο. Το γράφουν ο Άλεξ Κούρτζμαν των δύο πρώτων κινηματογραφικών reboot του Star Trek και ο Ακίβα Γκόλντσμαν (διάφορα Μπάτμαν κ.α.), μαζί με τον Μάικλ Σέιμπον με τα πολλά βραβεία, όπως πχ για το Mysteries of Pittsburgh, αλλά και την Κίρστεν Μπάιερ, από το Voyager. 

Η σειρά διαθέτει αυτό που το Discovery χαραμίζει: την απλότητα του Star Trek, την ιστορία που χωρίς υπερβολικές τεχνολογικές διαστάσεις έδωσε πχ μια από τις καλύτερες σειρές (το ομώνυμο Enterprise), αφήνοντας χώρο για την ιστορία.

Το Picard έχει πολλές… αναδρομές, αλλά δεν θα υπάρξουν spoilers εδώ. Πάντως, το μόνο που δεν έχει πει μέχρι το δεύτερο επεισόδιο ο Πικάρ, είναι «engage».  

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back