Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έξι σειρές, δεκατρείς ταινίες: Καλωσήρθατε στο Star Trek

Εικόνα του άρθρου Έξι σειρές, δεκατρείς ταινίες: Καλωσήρθατε στο Star Trek
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/02/2019, 17:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Ήταν 8 Σεπτεμβρίου 1966 στις 8.30 το απόγευμα, στο NBC, που ο Γουίλιαμ Σάτνερ είπε στον κ. Σούλου να δώσει κίνηση. Τότε ξεκίνησε το Star Trek και το απίθανο σύμπαν του, το οποίο παραμένει, εκτός από το τελευταίο σύνορο και ακόμα ανεξερεύνητο.
Το Star Trek είναι δημιούργημα του Τζιν Ρόντεμπερι, ενός σεναριογράφου, πρώην πιλότου στον Β’ Παγκόσμιο και παράλληλα… αστυνομικού στο LAPD.
Ο γιος του, Ροντ, είναι ένας από τους παραγωγούς του πιο πρόσφατου Star Trek, του Discovery, το οποίο «τρέχει» για δεύτερη σεζόν στο Netflix.

Η σειρά ωστόσο έχει περάσει εδώ και καιρό στο μυθολογικό σύμπαν, γνωρίζοντας ύψη και βάθη. Οι τρεις πρώτες σεζόν με τους Σάτνερ-Νίμοϊ (ο Σποκ ντε…) προκάλεσαν έξι ταινίες, από το 1979 μέχρι το 1991.

Το 1987, η σειρά γνώρισε την πρώτη επανεκκίνηση, με ανάλογη επιτυχία: το Next Generation εισήγαγε το χαρακτήρα του Πάτρικ Στιούαρτ/Ζαν-Λικ Πικάρ και του… Ντέιτα, του ανθρωποειδούς με τη μαλατένια ψυχή (τι γλυκοοοό…).

Το 1994, ξεκίνησαν τα φιλμ με τον Πικάρ στην καρέκλα του κυβερνήτη του Έντερπραϊζ, που έφτασαν μέχρι το 2002.
Στο μεταξύ, οι σειρές είχαν περάσει σε άλλη φάση: Το Deep Space Nine έκανε επτά σεζόν και άλλες επτά έκανε το Voyager, που προβαλλόταν παράλληλα.

Το 2001 και για τέσσερις σεζόν, παίχτηκε το Enterprise, που ήταν prequel στην αρχική ιστορία. Μετά το κενό των τεσσάρων ετών, το 2009, το Χόλιγουντ ξανάβγαλε τα σενάρια των πρώτων ταινιών από τα συρτάρια και τα έδωσε στον Τζέι-Τζέι Άμπραχαμς, για να ξαναφτιάξει τις ταινίες από την αρχή. Και το πέτυχε: Οι τρεις ταινίες του κινηματογραφικού reboot ήταν πολύ καλές με κορυφαία «Την οργή του Καν», ένα από τα καλύτερα trekkie σενάρια όλων των εποχών.

Και επειδή όλα κάνουν κύκλους, την επόμενη χρονιά, το 2017, ξεκίνησε άλλη μια σειρά. Αυτή τη φορά όμως, το Discovery είναι ένα prequel του… prequel, αυτή τη φορά με περισσότερες γυναικείες παρουσίες σε καίριες θέσεις. Το Discovery είναι μια παραγωγή του Netflix, με συζητήσιμη την πρώτη σεζόν και καλύτερη τη δεύτερη που «τρέχει» αυτές τις μέρες.
Δεν θα είναι το τέλος όμως. Ετοιμάζονται άλλες δύο: Η μια που θα είναι η συνέχεια του Discovery και η άλλη, θα είναι η επάνοδος του Ζαν Λικ Πικάρ, είκοσι χρόνια μετά τα γεγονότα του Nemesis.
Οπότε, beam me up Scotty…


Δείτε εδώ τη χρονογραμμή του Star Trek:
Star Trek Timeline

From Visually.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back