ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Picard, σεζόν 2η: Το Σταρ Τρεκ είναι ξανά εδώ

Εικόνα του άρθρου Picard, σεζόν 2η: Το Σταρ Τρεκ είναι ξανά εδώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2022, 21:14
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η τρέχουσα δεκαετία είναι η φάση «επανεκκίνησης» για τα διάφορα franchises του Star Trek, της πολυαγαπημένης σειράς που βασίστηκε στο όραμα του Τζιν Ροντενμπέρι, ενός ειρηνιστή πολεμικού πιλότου.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σειρές σε εξέλιξη, άλλη μια έρχεται, συν μια ταινία. Και αν το Discovery δεν είναι και η καλύτερη δυνατή πρόταση, παρά τις ενδιαφέρουσες πτυχές του σεναρίου και την (αγχωμένη) προσπάθεια να γίνει ένα Star Trek της εποχής του, το Picard είναι αυτό που πρέπει να είναι.

Στον δεύτερο κύκλο, που είναι ήδη στα μισά, το Picard πραγματεύεται και επαναδιατυπώνει όλες του τις ελευθεριακές (ναι, ελευθεριακές) θεωρίες, τηρουμένων πάντα των αναλογιών, πάνω σε ένα γνωστό για τα Star Trek σχήματα: μια χωροχρονική ανωμαλία, μια παρέμβαση στην ιστορία και μια αλλαγή προς το χειρότερο. Και το χειρότερο, μαντέψτε: έχει μπόλικη «ασφάλεια», έχει φουλ εξοπλισμούς, έχει κάμποσο υφέρποντα και… περιπατητικό νομιμοποιημένο ρατσισμό.

Το Picard έχει βέβαια και κάποια ατού που τα εκτιμάνε αφάνταστα οι οπαδοί και τα χρησιμοποιεί, όπως έκανε και το Mandalorian με το Star Wars lore: παλιοί γνωστοί και γνωστές, εχθροί και φίλοι, θα εμφανιστούν και πάλι για να «καρυκεύσουν» το αποτέλεσμα.

Επίσης, διαθέτει το υπερόπλο «Ζαν Λικ Πικάρ», με τον Πάτρικ Στιούαρτ να είναι μεν σε γηριατρική φάση, αλλά να ταιριάζει τόσο ωραία με τις ανάγκες της σειράς που να μην έχει τελικά, τόση σημασία…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3