Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Πήρε έξι χιλιάδες και πλήρωσε... έντεκα και ένα φορτηγό

Εικόνα του άρθρου Πήρε έξι χιλιάδες και πλήρωσε... έντεκα και ένα φορτηγό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2017, 17:15
ΗΠΕΙΡΟΣ

Μετά τις συλλήψεις για τοκογλυφία, ενός κυκλώματος που λειτουργούσε μέχρι και στα Γιάννενα, ήρθε η σειρά της Άρτας. Ένας 29χρονος ελεύθερος επαγγελματίας κατήγγειλε στην αστυνομία περίπτωση τοκογλυφίας εις βάρος του και με βάση την έρευνα που έγινε, συνελήφθη ένας 32χρονος Αλβανός. Κατηγορείται ότι απαιτούσε εκβιαστικά από τον καταγγέλοντα την καταβολή τοκογλυφικών τόκων για χρηματικά ποσά που του δάνεισε, όταν επικαλέστηκε οικονομικές δυσκολίες.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα  από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Μάιο του 2016, ο 29χρονος κατέβαλε το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ, ενώ είχε δανειστεί 6.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, μετά το πέρας της συμφωνημένης αποπληρωμής νέου δανείου με καινούριους τοκογλυφικούς όρους και καθώς ο παθών αδυνατούσε να καταβάλει το «οφειλόμενο» ποσό, ο 32χρονος απείλησε τον 29χρονο και του πήρε ως ενέχυρο το φορτηγό αυτοκίνητό του.

Ο 32χρονος συνελήφθη τελικά το απόγευμα της Δευτέρας, όταν η αστυνομία του έστησε παγίδα σε ραντεβού που είχε με τον 29χρονο, για να παραλάβει χρήματα. Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε ο δράστης, το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του παθόντα, ονομαστικά ιδιωτικά συμφωνητικά  αναγνώρισης χρέους ποσού.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του 32χρονου δράστη, συνελήφθησαν και δύο ακόμα υπήκοοι Αλβανίας, ένας 35χρονος και μία 40χρονη, (αδέλφια του 32χρονου), κατηγορούμενοι για το αδίκημα της αντίστασης.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προκειμένου να  διερευνηθεί πλήρως η δράση του 32χρονου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back