Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

ΠΓΔΜ: Στον Ζάεφ η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Εικόνα του άρθρου ΠΓΔΜ: Στον Ζάεφ η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2017, 18:42
ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από αρκετούς μήνες ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκεόργκε Ιβάνοφ παρέδωσε σήμερα Τετάρτη την εντολή για τη συγκρότηση κυβέρνησης στον ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζόραν Ζάεφ, αφού όπως τόνισε ήρθησαν όλα τα εναπομείναντα εμπόδια για μια ειρηνική μεταφορά στην εξουσία.

Ο Ζάεφ με τη σειρά του επανέλαβε τις εγγυήσεις που είχε δώσει στον Πρόεδρο ότι θα διασφαλίσει τη διατήρηση του ενιαίου χαρακτήρα και της εδαφικής ακεραιότητας της πΓΔΜ.

Ο Ζάεφ είπε ότι αναμένει να έχει σχηματιστεί νέα κυβέρνηση μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες. 

«Θα εργαστώ με όλη μου την καρδιά, πιστεύοντας στην συνύπαρξη και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στέλνω ένα μήνυμα να αφήσουμε πίσω τις διαφορές, την απομόνωση, το μίσος, την ανυπομονησία και τις καταστρεπτικές πολιτικές που μας έχουν χωρίσει. Η νέα κυβέρνηση θα είναι μια κυβέρνηση για όλους τους πολίτες. Μαζί θα δημιουργήσουμε ένα νόμιμο και δίκαιο κράτος με ελεύθερους πολίτες», είπε ο Ζάεφ, μετά την παραλαβή της εντολής.

Η απόφαση του Ιβάνοφ χαιρετίστηκε από την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και από τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν που είναι αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ. «Ελπίζουμε ότι αυτό το εποικοδομητικό πνεύμα θα συνεχίσει να επικρατεί ώστε η χώρα να βγει επιτέλους από την πολιτική κρίση» ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back