ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πετρολούκας, Βασίλης Κώστας, Κώστας Τζίμας κι όχι μόνο

Εικόνα του άρθρου Πετρολούκας, Βασίλης Κώστας, Κώστας Τζίμας κι όχι μόνο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2023, 17:46
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Τριάντα δύο νέοι μουσικοί από τις Η.Π.Α., την Ευρώπη, την Κύπρο και την Ελλάδα θα συναντήσουν επί σκηνής τον Πετρολούκα Χαλκιά και τον πρόσφατο υποψήφιο για Grammy/διεθνή λαουτίστα Βασίλη Κώστα την Κυριακή 13 Αυγούστου, στις 21:00, στην Ιερά Μονή Βελλάς στο Πωγώνι.

Οι μουσικοί που θα φτάσουν τον Αύγουστο στην Ήπειρο αποτελούν μέλη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Epirus Ensemble του Ελληνικού Ινστιτούτου Βοστώνης και του Επίλεκτου Ηπειρωτικού Ensemble της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Στη συναυλία αυτή, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Βασίλη Κώστα, ιδιαίτερος καλεσμένος θα είναι ο ηπειρώτης τραγουδιστής Κώστας Τζίμας. Θα συμμετέχουν ακόμη: Θανάσης Βόλλας – Λαούτο, Νεκτάριος Παπαγεωργίου – Κλαρίνο, Πέτρος Παπαγεωργίου – Κρουστά.

Η προετοιμασία για το όλο εγχείρημα έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2022 με εβδομαδιαίες τάξεις για να καταλήξει στην Ήπειρο, με ένα 7ήμερο πρόγραμμα τον Αύγουστο που θα περιλαμβάνει καθημερινά μαθήματα και σεμινάρια πάνω στο τελικό ρεπερτόριο της συναυλίας. 

«Η δράση αυτή, η οποία έχει κοινωνικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, στοχεύει στην υποστήριξη του μέλλοντος της παραδοσιακής μουσικής μέσα από την νέα γενιά και τη διασύνδεσή της με σημαντικά διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Πωγωνίου και της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back