Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ακριβότερο έως και 20%...

Εικόνα του άρθρου Πετρέλαιο θέρμανσης: Ακριβότερο έως και 20%...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/09/2022, 11:56
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 15 Οκτωβρίου 2021, πρώτη μέρα εμπορικής διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης πέρυσι, το καύσιμο στο νομό Ιωαννίνων κόστιζε 1,150 ευρώ το λίτρο.

Πρόπερσι, την ίδια ημερομηνία, κόστιζε 0,785 ευρώ το λίτρο.

Φέτος, που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση προσφεύγει ξανά στο ορυκτό καύσιμο γιατί το φυσικό αέριο και το ρεύμα είναι απλησίαστα, το κόστος αναμένεται να είναι γύρω στο 1,40 ευρώ με την επιδότηση των 0,25 ευρώ (με ΦΠΑ).

Η διαρκής αποτυχία όλων των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων δέκα χρόνων να ελέγξουν το παραεμπόριο, τη νοθεία και την κερδοσκοπία, έχει οδηγήσει σε έναν ατέρμονα κύκλο ακρίβειας και «εναλλακτικών λύσεων» που είτε είναι πιο ρυπογόνες από το πετρέλαιο, είτε εγκαταλείπονται λόγω συνθηκών: η ρήτρα αναπροσαρμογής «ακύρωσε» το ρεύμα, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία «νίκησε» τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.

Ωστόσο, σε σχέση με πέρυσι διατίθεται μεγαλύτερο ποσό , καθώς διευρύνονται οι δικαιούχοι, αλλά και παίρνουν περισσότερα χρήματα όσοι-ες θα «μετακινηθούν» από αέριο προς πετρέλαιο.

Το πρόβλημα της ακρίβειας παραμένει και απειλεί τα νοικοκυριά: το καύσιμο θα είναι ακριβότερο από 17% ως 20%...

Σημειωτέον ότι το επίδομα θα έχει πλέον «πάνω όριο» τα 350 ευρώ, από τα 300 πέρυσι Και διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια έως και 24.000 ευρώ για έγγαμους-ες, με αύξηση 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back