ΓΙΑΝΝΕΝΑ

PET-CT με τις… ευλογίες του μητροπολίτη Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου PET-CT με τις… ευλογίες του μητροπολίτη Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2023, 23:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων αποφάσισε να εγκαινιάσει το σύστημα ποζιτρονικής και αξονικής τομογραφίας PET-CT, που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος» και το οποίο μετά από μια πολύμηνη διαδικασία έχει εγκατασταθεί στο κτίριο Δ’ του νοσοκομείου.

Τα εγκαίνια αυτά δεν θα τα κάνει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ασημίνα Γκάγκα, η οποία θα παραβρίσκεται σε αυτά, όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, αλλά ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος… Η τελετή θα γίνει την Τρίτη 28 Μαρτίου, στις 13:00.

Το μηχάνημα και ο υπόλοιπος υποστηρικτικός εξοπλισμός (θερμό εργαστήριο και εξοπλισμός χορήγησης ραδιοϊσότοπου) είναι συνολικού κόστους 1,8 εκατ. ευρώ.

H λειτουργία του συστήματος PET-CT συνεισφέρει σε μέγιστο βαθμό στην αποτελεσματική διαχείριση μεγάλου αριθμού ογκολογικών ασθενών, όσον αφορά τη διάγνωση, τη σταδιοποίηση και την επανασταδιοποίηση της νόσου, στην παρακολούθηση της ανταπόκρισης στη θεραπεία, στον ακριβέστερο σχεδιασμό των πεδίων ακτινοθεραπείας και το κυριότερο, στην ανίχνευση της υποτροπής.

Εκτός από την Ογκολογία, το σύστημα PET-CT θα συμβάλει στην ανάπτυξη διαγνωστικών εφαρμογών και σε τομείς όπως η Νευρολογία και σε μικρότερο βαθμό η Καρδιολογία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back