ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περνώντας δίπλα από έναν «Κρατήρα»

Εικόνα του άρθρου Περνώντας δίπλα από έναν «Κρατήρα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2020, 11:43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πρώτη καλλιτεχνική εκδήλωση στα Γιάννενα μετά την πανδημία, ήταν ο «Κρατήρας» (η δεύτερη ήταν το διαδικτυακό live των 3 blood red boxsets for sale).

O «Κρατήρας» είναι ένα πρότζεκτ «ενσωμάτωσης» της καλλιτεχνικής έκφρασης στην καθημερινότητα. Γι αυτό και δεν είναι «παράσταση», ούτε event διαμαρτυρίας. Αν αυτή η περιγραφή φαίνεται ακατανόητη, δεν έχετε παρά να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει και σήμερα Σάββατο, στη συμβολή Παπαδοπούλου και Παπάζογλου, ακριβώς κάτω από τα παράθυρα του αρχοντικού Πυρσινέλλα.


Εκεί, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής και του Σαββάτου, χτες και σήμερα δηλαδή, οι καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες παίρνουν τη «σκυτάλη» διαδοχικά, ανά ώρα και παρουσιάζουν μια κινησιολογική, χορευτική περφόρμανς.

Τα όρια με αυτά που συμβαίνουν γύρω τους όμως, δεν υπάρχουν. Αν δηλαδή κάποια κυρία νομίσει ότι σας συμβαίνει κάτι και σας ρωτήσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε. Επίσης, δεν μπορείτε να εμποδίσετε το βαν που κάνει τροφοδοσία στο διπλανό κατάστημα, να σταματήσει στη μέση της «σκηνής» στον πεζόδρομο.

Η εκδήλωση συμβαίνει ταυτόχρονα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. «Θα είμαστε εκείνοι που θα υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί τις τέχνες μας» λένε οι διοργανωτές. Και για του λόγου το αληθές, στο χώρο υπάρχει αναρτημένο και το πανό με το πιο διάσημο σύνθημα των ημερών: Support art workers.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back