Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περισσότεροι ξένοι, λιγότεροι Έλληνες «πετάνε» για Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Περισσότεροι ξένοι, λιγότεροι Έλληνες «πετάνε» για Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2017, 11:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνολικά 36.099 επιβάτες ταξίδεψαν προς Γιάννενα με αεροπλάνο το πρώτο εννιάμηνο του 2017, αριθμός που είναι κατά τι μικρότερος από τον αντίστοιχο του 2016, στην ίδια περίοδο, αλλά το ενδιαφέρον είναι αυτό που «κρύβεται» πίσω από τους αριθμούς.

Φέτος λοιπόν, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ, ταξίδεψαν 33.352 επιβάτες εσωτερικού προς Γιάννενα, ενώ πέρυσι είχαν ταξιδέψει συνολικά 37.739. Η κίνηση εσωτερικού παρουσίασε δηλαδή μια διακριτή κάμψη, η οποία πρέπει να γίνει και αναγνωρίσιμη, ειδικά από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Την «παρτίδα» έσωσε η κίνηση εξωτερικού. Έναντι των… τριών αφίξεων που καταγράφηκαν στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων το πρώτο εννιάμηνο του 2016, φέτος, ήρθαν 2.747 επιβάτες, σε τέσσερις ουσιαστικά μήνες, από τότε που ξεκίνησαν τα ξένα τσάρτερ στα Γιάννενα.

Σε γενικές γραμμές, η αύξηση, παρότι στα Γιάννενα έχει τα δικά της, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ακολουθεί την πανελλαδική τάση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν 8,1% τον Σεπτέμβριο (το Άκτιο κατέγραψε αύξηση 18,9% στις αφίξεις εξωτερικού στο εννιάμηνο του 2017)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back