ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιμένοντας το νερό στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Περιμένοντας το νερό στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/01/2024, 18:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η σοβαρή βλάβη σε κεντρικό αγωγό 600mm στο Πέραμα, έχει προκαλέσει διακοπές νερού σε μεγάλη έκταση της πόλης, μεγαλύτερη από αυτή που προειδοποίησε η ΔΕΥΑΙ, καθώς:

Η ολική διακοπή έχει επεκταθεί σε γειτονιές πάνω από τη Μεγάλου Αλεξάνδρου, προς τα Ζευγάρια. Στο υπόλοιπο κέντρο, υπάρχει πτώση πίεσης σε διάφορους βαθμούς, που αφήνει από λίγο ως ελάχιστο νερό στις βρύσες. Κατά περίπτωση, το νερό είναι εντελώς κομμένο στην περιοχή της Σιαράβα, γύρω από το γήπεδο, σε ένα μεγάλο κομμάτι της Δωδώνης και αλλού. 

Σε άλλες περιοχές όπως στα Λακκώματα και στην περιοχή της Ζέρβα, οι βρύσες τρέχουν λίγο νερό.

Η ΔΕΥΑΙ αναγκάστηκε να «αδειάσει» τις δεξαμενές της Κρύας, ώστε να καταφέρει να απομονώσει το σημείο της βλάβης και να κατέβει το νερό που είχε πλημμυρίσει ουσιαστικά το σημείο όπου έσπασε ο αγωγός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Άρη Μπαρτζώκα (ο οποίος παραμένει στη θέση του και βρίσκεται σχεδόν διαρκώς στο προβληματικό σημείο, από χτες που παρουσιάστηκε το πρόβλημα), γύρω στις 6 το απόγευμα το νερό κατέβηκε και το συνεργείο έφτασε στη βλάβη.

Αναμένεται πότε η ΔΕΥΑΙ θα ενημερώσει (ο κ. Μπαρτζώκας δηλαδή…) για τη νέα εκτίμηση για την εξομάλυνση της υδροδότησης, κάτι που δεν αναμένεται πλήρως και παντού, πριν περάσουν αρκετές ώρες ακόμα, ίσως και αύριο το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back