Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περιφερειάρχης και τρένο: Πότε «κράτος των Αθηνών», πότε «φωτισμένοι ηγέτες»

Εικόνα του άρθρου Περιφερειάρχης και τρένο: Πότε «κράτος των Αθηνών», πότε «φωτισμένοι ηγέτες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/03/2023, 13:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Αλέκος Καχριμάνης έχει επιστρατευτεί αναφανδόν στη στήριξη του κυβερνητικού αφηγήματος για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Για να στηρίξει τη ΝΔ, το κόμμα στο οποίο ανήκει, φρόντισε να καλύψει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θεωρεί το τρένο στην Ήπειρο «σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

Ο κ. Καχριμάνης, σε δηλώσεις του στο Epirus TV1, δεν έκανε κάποια γενική, θυελλώδη επίθεση στο «κράτος των Αθηνών» που παραμελεί την Ήπειρο, όπως συνηθίζει, ειδικά όταν στην κυβέρνηση δεν είναι η ΝΔ.

Αυτή τη φορά η δήλωση του πρωθυπουργού ήταν  «δήλωση ηγέτη» κατά τον περιφερειάρχη.

Μάλιστα, σε μια ατυχέστατη αποστροφή του λόγου του συνέδεσε το γεγονός ότι δεν έρχεται το τρένο στην Ήπειρο με την τραγωδία στα Τέμπη:

«Ένας πρωθυπουργός που έχει δει αυτό το δυστύχημα δεν μπορεί εύκολα να πει ότι θα γίνει τρένο στην Ήπειρο» είπε. Γιατί όμως θα πρέπει ένα οραματικό έργο, ασφαλές και σύγχρονο να συνδέεται με αυτό τον τρόπο με ένα τραγικό δυστύχημα, για το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να αποστρέψει κάθε πολιτική και άλλη ευθύνη και εκτίθεται συνεχώς, δεν το εξήγησε ο κ. Καχριμάνης.

Εν τέλει, κατέφυγε πάλι στον «ρεαλισμό»: «Θέλει γενναιότητα να πει ένας αρχηγός που διοικεί το κράτος αυτό για την Ήπειρο. Γιατί είναι σαν μας λέει ότι δεν σας δουλεύω.. Έτσι μιλάει ένας ηγέτης, ένας που μπορεί να ταράξει τους πάντες και να βγούμε από το λήθαργο».

Σημειώνεται ότι ο κ. Καχριμάνης έχει πρωτοστατήσει προσωπικά σε έργα πολύ λιγότερο οραματικά, τα οποία επίσης χρονίζουν, όπως για παράδειγμα το «νέο» νέο κλειστό και το πάρκο υψηλής τεχνολογίας…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back