ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Quo vadis στο περιφερειακό συμβούλιο

Εικόνα του άρθρου Quo vadis στο περιφερειακό συμβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2024, 15:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2024, ήταν προγραμματισμένο περιφερειακό συμβούλιο.

Ήταν επίσης προγραμματισμένη και ανακοινωμένη μια κινητοποίηση φοιτητών, αγροτών κ.α. με παράσταση στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Η Περιφέρεια Ηπείρου λοιπόν, κάλεσε την αστυνομία για τη φρούρηση του κτιρίου.

Οι δύο πόρτες, μπρος και πίσω, έκλεισαν.

Αν θεωρείτε ότι όλα αυτά δεν μοιάζουν παράταιρα (συν οι δύο διμοιρίες ΜΑΤ με κατά περίπτωση προκλητικούς αστυνομικούς στις απλές συνομιλίες με πολίτες), δείτε τη συνέχεια:

Εκτός από τους «επικίνδυνους διαδηλωτές» κλείστηκαν απέξω περιφερειακοί σύμβουλοι, μέλη παρατάξεων και δημοσιογράφοι.

Τελικά, στη συνεδρίαση πήγε μια αντιπροσωπεία, δημιουργήθηκε ένταση, κυρίως εξαιτίας της κακής, για άλλη μια φορά, διαχείρισης από την πρόεδρο του σώματος Σταυρούλα Μπραΐμη. Αρχικά δεν δόθηκε ο λόγος σε αγρότες και φοιτητές, κατόπιν, μετά από ένταση και αντεγκλήσεις, μίλησαν και αποχώρησαν.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας (γραφείο Τύπου; Προεδρείο συμβουλίου;) δεν φρόντισαν να ενημερώσουν σχετικά, για το πώς στο καλό θα έμπαινε ένας άνθρωπος που είχε δουλειά, στο κτίριο. Αν είχες πάει από νωρίς, οκ. Αν πήγες 10 λεπτά πριν, κακώς…

Η Περιφέρεια παρέπεμπε στην αστυνομία και η αστυνομία εξηγούσε πως όντως, είχε εντολή για τη φύλαξη του κτιρίου και ότι εν τέλει, αν είχες δουλειά μέσα, θα ήξερες πώς να μπεις.

Η υπόθεση λοιπόν γινόταν όλο και πιο μυστηριακή και γριφώδης: υπήρχε είσοδος, αλλά έπρεπε να τη βρεις μόνος σου, αφού κανείς αρμόδιος δεν αναλάμβανε να ειδοποιήσει.

Τελικά, η πόρτα βρέθηκε. Ο σεβασμός συγκεκριμένων υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου προς εργαζόμενους και συγκεκριμένα, δημοσιογράφους, όχι…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back