ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι μονάδες βιοαερίου και η «κόκκινη γραμμή»

Εικόνα του άρθρου Οι μονάδες βιοαερίου και η «κόκκινη γραμμή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2021, 19:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ναι» στη δημιουργία μονάδας παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου για συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, ισχύος 0,498ΜW, στα Άνω Ραβένια Πωγωνίου είπε η επιτροπή περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή γνωμοδότησε θετικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, με φορέα υλοποίησης κτηνοτροφική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη μονάδα βιοαερίου, ο κ. Καχριμάνης, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε παρέμβαση στην επιτροπή (στην οποία προεδρεύει η αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση). 

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου υπεραμύνθηκε της δημιουργίας μονάδων παραγωγής βιοαερίου για την εξυπηρέτηση των μεσαίων και μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων, βάζοντας «κόκκινη γραμμή» σε μονάδες παραγωγής βιοαερίου από κτηνοτροφικά κι άλλα απόβλητα τα οποία μεταφέρονται από αλλού.

«Οι μονάδες βιοαερίου γίνονται για να λύνουν και όχι να δημιουργούν προβλήματα. Μπορούν να λειτουργούν και δίπλα από οικισμούς. Πρέπει να προφυλάσσουμε το περιβάλλον για να έχουμε προϊόντα ποιότητας. Θεωρώ ότι στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την κλιματική αλλαγή ένα από τα μέτρα που θα ληφθούν, θα είναι η υποχρεωτική εγκατάσταση μονάδων βιοαερίου στις μεσαίες και άνω κτηνοτροφικές μονάδες» αναφέρει σε δήλωσή του. 

Και συμπληρώνει ότι αυτό που δεν πρέπει να επιτραπεί, είναι η μεταφορά κτηνοτροφικών και άλλων αποβλήτων στις μονάδες βιοαερίου από μέρη που δεν έχουν σχέση με την κάθε περιοχή. «Όποιες εγκαταστάσεις θα κάνουμε, θα είναι για να λύνουμε τα προβλήματα της περιοχής και μόνο», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3