Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιφέρεια Ηπείρου: Θα ενημερώνει ξανά για τα κρούσματα

Εικόνα του άρθρου Περιφέρεια Ηπείρου: Θα ενημερώνει ξανά για τα κρούσματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/08/2020, 15:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Περιφέρεια Ηπείρου επιστρέφει… στην ενημέρωση για τα κρούσματα κορονοϊού.

Όπως αναφέρει ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης σε ανάρτησή του στο facebook, μετά από συνεννόηση που είχε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε η επανάληψη της καθημερινής ενημέρωσης για τα κρούσματα που επιβεβαιώνονται σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς «οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ αποδείχθηκαν στην πράξη ότι δεν αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα ζητήματα».

Τα «συγκεκριμένα ζητήματα» αφορούν, όπως επισημαίνεται, φαινόμενα παραπληροφόρησης.

Η τακτική ενημέρωση θα γίνεται στις 2 το μεσημέρι και μέχρι τότε θα πρέπει να δίνονται τα διαθέσιμα στοιχεία στην Περιφέρεια, σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε την περίοδο Μαρτίου- Μαΐου και εφόσον προκύπτουν νεότερα τότε θα δίνονται συμπληρωματικά.

«Ελπίζουμε και ευχόμαστε η περίοδος αυτή να είναι σύντομη και η Ήπειρος να μην ‘χτυπηθεί’ από τον Covid-19 όσο άλλες περιφέρειες της χώρας» σημειώνει ο περιφερειάρχης.

Στην ίδια ανάρτηση, αναφέρει ότι η κατάσταση στην Ήπειρο εξακολουθεί να είναι ελεγχόμενη «ωστόσο και ο εντοπισμός/επιβεβαίωση σποραδικών κρουσμάτων είναι αρκετός ώστε να προκαλείται εύλογη ανησυχία για κίνδυνο διασποράς, κυρίως όμως για τον προβληματισμό που προκαλείται για τις περιοχές των νοσούντων ώστε να λαμβάνονται αυξημένα μέτρα προστασίας». Σε αναμονή λοιπόν των επίσημων ανακοινώσεων...

Σημειωτέον ότι ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει τα νέα κρούσματα κάθε μέρα γύρω στις 6.30 το απόγευμα, όπως και τη γεωγραφική κατανομή αυτών, χωρίς να δίνονται όμως άλλες λεπτομέρειες.

O περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης είχε πάρει ήδη από το Σάββατο 8 Αυγούστου πρωτοβουλία ενημέρωσης για τα κρούσματα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back