Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τέσσερα νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου Τέσσερα νέα κρούσματα στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/08/2020, 17:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τέσσερα νέα κρούσματα καταγράφονται πια στην Ήπειρο, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη ο οποίος αποφάσισε να πάρει στα χέρια του… την ενημέρωση. Ο κ. Καχριμάνης είχε εκφράσει χτες την ενόχλησή του από την ελλιπή ενημέρωση εκ μέρους του ΕΟΔΥ.

Στην προ ολίγου επίσημη δήλωση-μήνυμά του (είχε προηγηθεί ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook), που παίρνει τη μορφή... διαγγέλματος, ο περιφερειάρχης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή. «Αγαπητοί συμπολίτες! Η αυξητική τάση των κρουσμάτων covid-19, δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό! Στην Ήπειρο έχουμε τέσσερα νέα κρούσματα. Είναι δυο ηλικιωμένοι, ένα άτομο από γειτονική χώρα κι ένα άτομο από την Βόρεια Ελλάδα που είχε έρθει για ολιγοήμερες διακοπές» τονίζει. 

Απευθύνει δε έκκληση σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το επόμενο χρονικό διάστημα, «οπότε κι αναμένεται να κορυφωθούν οι μετακινήσεις προς τις παραθαλάσσιες περιοχές και τα χωριά!». «Κρατάμε όλοι τις αποστάσεις, αποφεύγουμε τον συνωστισμό, αποφεύγουμε τους χώρους με πολυκοσμία, φοράμε μάσκες για να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας, ειδικά τις ευπαθείς ομάδες!» επισημαίνει. 

Και βέβαια από το μήνυμά του δεν λείπει η απεύθυνση στους νέους, από τους οποίους ζητά να είναι προσεκτικοί, ειδικά στους χώρους διασκέδασης, αποφεύγοντας τον συνωστισμό. «Όλοι πρέπει να δείξουμε στην πράξη υπευθυνότητα και να τηρούμε τις οδηγίες, για να κρατήσουμε ασφαλή την Ήπειρο» καταλήγει.

Σημειωτέον ότι τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο κ. Καχριμάνης, προκύπτουν από τους ελέγχους που έγιναν στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αναμένεται και η απογευματινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που είναι εξάλλου και ο επίσημος και αρμόδιος φορέας για την ανακοίνωση του συνόλου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (και που έχει εικόνα και από τους ελέγχους που κάνουν τα κλιμάκια του σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες). Ο περιφερειάρχης όμως αποφάσισε να μην περιμένει μέχρι το απόγευμα για τις επίσημες ανακοινώσεις...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back