Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περιφέρεια Ηπείρου: 85.000 ευρώ για το Γηροκομείο «Ζωσιμάδων»

Εικόνα του άρθρου Περιφέρεια Ηπείρου: 85.000 ευρώ για το Γηροκομείο «Ζωσιμάδων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2022, 19:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ποσό των 141.000 ευρώ θα διατεθεί με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου σε τέσσερις φορείς παροχής κοινωνικής φροντίδας (φορείς ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) που δραστηριοποιούνται σε Άρτα και Γιάννενα.

Η επιχορήγηση αφορά την κάλυψη λειτουργικών δαπανών.

Η κατανομή, η οποία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας «γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια» είναι ως εξής:

-Γηροκομείο Ζωσιμάδων Ιωαννίνων 85.000 ευρώ

-Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων με Αναπηρίες Ιωαννίνων «Κυψέλη» 7.000 ευρώ

-Γηροκομείο «Γεωργίου και Σοφίας Μάτσου» Άρτας 39.000 ευρώ

-Πρότυπο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ «Αγία Θεοδώρα» Άρτας 20.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι επιχορηγούμενοι φορείς διαθέτουν την ειδική πιστοποίηση που απαιτείται, ώστε να μπορούν να επιχορηγούνται από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την εισήγηση, τα Γηροκομεία «Ζωσιμάδων» της Μητρόπολης Ιωαννίνων και «Γεωργίου και Σοφίας Μάτσου» της Μητρόπολης Άρτας είναι πρότυπα Ιδρύματα κλειστής περίθαλψης ηλικιωμένων σε πανελλήνια κλίμακα.

Το Κέντρο «Αγία Θεοδώρα» πραγματοποιεί πρότυπα προγράμματα θεραπευτικής παρέμβασης μέσω προεπαγγελματικών Εργαστηρίων, καλύπτοντας ένα πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών και ατόμων με αναπηρία από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, αναφέρεται επίσης ότι για πρώτη φορά εντάσσεται στο πρόγραμμα επιχορήγησης ο Σύλλογος «Κυψέλη» για τη λειτουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, η οποία βρίσκεται στα Ιωάννινα και φιλοξενεί άτομα με νοητική υστέρηση στέρηση  και άλλες αναπηρίες.

Και οι τέσσερις φορείς επιχορηγούνται με μέρος των λειτουργικών τους αναγκών, το οποίο ανέρχεται σε ποσοστό περίπου 10% έως 15% επί του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back