Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις (upd)

Εικόνα του άρθρου Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/01/2017, 21:29
ΕΛΛΑΔΑ

Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, χωρίς τον απαιτούμενο εξοπλισμό, καλεί τους πολίτες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας θα παραμείνει σε 24ωρη επιφυλακή, με στόχο τον αποχιονισμό και την αποπαγοποίηση των δρόμων, ενώ προτεραιότητα δίνεται κυρίως στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Χαρακτηριστικό της έντασης της κακοκαιρίας, είναι πως έχει χιονίσει σε πολλές πεδινές περιοχές, όπως στον κάμπο της δυτικής Αχαΐας, στην πεδινή Ηλεία, ακόμα και στις παραλιακές περιοχές της Κυλλήνης και της Κουρούτας.

Στην Αιτωλοακαρνανία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Αγρινίου-Καρπενησίου, από 28ο χιλιόμετρο, έως 52ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Εμπέσου- Άρτας από τη Χρυσοπηγή έως την γέφυρα Κομποτίου και στην επαρχιακή οδό Εμπέσου- Περδικακίου Αυλακιού από 12ο χιλιόμετρο, έως το 38ο χιλιόμετρο.

Προβλήματα στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, από το ύψος του Αιγίου μέχρι και την περιοχή του Ρίου, προκάλεσε η χιονόπτωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην περιοχή της Παναγοπούλας «δίπλωσε», λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, μία νταλίκα, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται εκ περιτροπής από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί λόγω του χιονιού επί δύο και πλέον ώρες καθώς πολλοί οδηγοί δεν διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες.


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

Στην έκτακτη σύγκληση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, προκειμένου, όπως είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την κακοκαιρία και να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο, το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, στα όρια του νομού Αχαΐας, και όπως τόνισε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, αυτό που προέχει είναι να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή.

Ήδη, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων από Πάτρα προς Κόρινθο εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό από τον κόμβο του Ρίου, μέχρι την περιοχή της Ακράτας. Επίσης, όσα αυτοκίνητα κινούνται από Κόρινθο προς Πάτρα εισέρχονται στην παλαιά εθνική οδό από το ύψος της Ακράτας, μέχρι και τον κόμβο του Ρίου.

Ωστόσο τα αυτοκίνητα στην παλαιά εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου κινούνται με μεγάλη δυσκολία. Ο μεγάλος αριθμός των οχημάτων, σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες αναγκάζουν τους οδηγούς να κινούνται με πολύ μικρές ταχύτητες, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτό τον δρόμο. Μάλιστα, για να αποσυμφορηθεί κάπως η κυκλοφορία, αυτοκίνητα που έχουν προορισμό την Αχαΐα, εισέρχονται στην παλαιά εθνική οδό, στο ύψος του Κιάτου Κορινθίας.


ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΓΕΦΥΡΑ

Στην κυκλοφορία δόθηκε λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα, η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, η οποία είχε κλείσει το πρωί, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση της γέφυρας θα παρακολουθείται στενά, καθώς αν χρειαστεί, θα ληφθούν εκ νέου προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια οδηγών και επιβατών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back