Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περί Unesco o λόγος

Εικόνα του άρθρου Περί Unesco o λόγος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2021, 20:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τις αποστάσεις του από την ιδιωτική εκστρατεία «Πρωτοβουλία Ζαγόρι UNESCO 40» κρατά ο Δήμος Ζαγορίου.

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος ξεκαθαρίζει ότι συνεργάζεται αποκλειστικά και μόνο με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Ηπείρου για την προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας του Ζαγορίου για την ένταξη στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτικής κληρονομιάς της UNESCO.

«Φήμες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα και θέλουν τμήματα του φακέλου υποψηφιότητας να έχουν ανατεθεί στην ‘Πρωτοβουλία Ζαγόρι UNESCO 40’ δεν ευσταθούν. Με την εν λόγω Πρωτοβουλία δεν έχουμε καμία απολύτως συνεργασία - ούτε θα μπορούσαμε άλλωστε - καθώς πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία που δεν έχει καμία συμμετοχή στην προετοιμασία του φακέλου ένταξης» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Δήμος Ζαγορίου καλεί δε τους πολίτες να «να μην εμπιστεύονται πληροφορίες και ενημερώσεις που αναρτούνται και αναπαράγονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από ομάδες και φορείς αμφιβόλου αξιοπιστίας, αλλά να ενημερώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες που νόμιμα και συντεταγμένα έχουν αναλάβει την διεκπεραίωση της προσπάθεια ένταξης».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back