ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περί πρασίνου και κινητικότητας

Εικόνα του άρθρου Περί πρασίνου και κινητικότητας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2019, 19:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έναν μίνι απολογισμό των όσων έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σε επίπεδο ωριμότητας μελετών για έργα πρασίνου και κινητικότητας αναφέρθηκε σήμερα η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου. Η κ. Βασιλείου δήλωσε κι αυτή από την πλευρά της ότι «εργαζόμαστε μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας μας με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών, με έργα και παρεμβάσεις αναβάθμισης της καθημερινότητας. Ελπίζουμε να αξιοποιηθούν κατάλληλα την επόμενη δημοτική περίοδο».

Σε ό,τι αφορά τον τομέα του πρασίνου, η αντιδήμαρχος έκανε γνωστό ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η μελέτη για την προστασία, ανάδειξη και διαμόρφωση του δασυλλίου Γορίτσας (στην περιοχή Εφύρας-Ζευγάρια) σε χώρο δασικής αναψυχής. Η μελέτη αυτή έχει προϋπολογισμό 100.000 ευρώ. Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια, όπως είπε, για τη διασφάλιση χρηματοδότηση αλλά και χορηγιών για αναδάσωση μιας δημοτικής ιδιοκτησίας 30 στρεμμάτων, ενώ ετοιμάζεται και η μελέτη για την προμήθεια και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού –παγκάκια, τραπεζοκαθίσματα και πινακίδες- σε κοινόχρηστους πράσινους χώρους.

Στον τομέα της κινητικότητας, το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας έχει αποσταλεί για έγκριση στα αρμόδια υπουργεία. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν η νέα κυβέρνηση θα δρομολογήσει αλλαγές στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο. Σε αναμονή βρίσκεται ο Δήμος και για την πρόταση που έχει καταθέσει στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και η οποία αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση νέων στεγάστρων στις στάσεις του Αστικού.

Σύμφωνα με την κ. Βασιλείου, ο Δήμος έχει ολοκληρώσει ακόμη μια μελέτη, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, για τη βελτίωση της προσβασιμότητας. Η μελέτη αυτή αφορά την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου μπροστά από το συγκρότημα της πρώην Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Τέλος, η αντιδήμαρχος διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών έχει έτοιμες τις προτάσεις του στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με αφορμή την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back