Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Πέρδικα: Υποψηφιότητα για «Best Tourism Village»

Εικόνα του άρθρου Πέρδικα: Υποψηφιότητα για «Best Tourism Village»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/06/2022, 14:26
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ως μία από τις τρεις υποψηφιότητες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον διαγωνισμό «Best Tourism Villages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (Π.Ο.Τ.) προκρίθηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας με το χωριό της Πέρδικας. Οι άλλες δύο υποψηφιότητες είναι το Φισκάρδο του Δήμου Σάμης και η Αρναία του Δήμου Αριστοτέλη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, το υπουργείο Τουρισμού απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους περιφερειάρχες και μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας σε όλους τους Δήμους της χώρας, για υποβολή υποψηφιοτήτων χωριών που αποτελούν ή δύνανται να αποτελέσουν αγροτουριστικούς προορισμούς.

Στόχος του διαγωνισμού «Best Tourism Villages» είναι η ανάδειξη εξαιρετικών παραδειγμάτων προορισμού για αγροτουρισμό, ικανοποιώντας τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω εννέα αυστηρών κριτηρίων.

Ο διαγωνισμός αναπτύσσεται σε 3 επίπεδα: α. στην απονομή του Σήματος «Best Tourism Village», β. στη συμμετοχή στο Πρόγραμμα αναβάθμισης για τις υποψηφιότητες που βρίσκονταν κοντά στο να λάβουν το παραπάνω σήμα και γ. στο δίκτυο των «Best Tourism Villages».

«Αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη ανάπτυξης και εμπλουτισμού του υφιστάμενου τουριστικού μας προϊόντος, ο αγροτουρισμός έχει τη δύναμη να αποτελέσει το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, αν υπάρξει αειφορική διαχείριση και μετρήσιμοι στόχοι, φιλικοί προς το περιβάλλον και την τοπική κοινότητα» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο οποίος ευχαριστεί ιδιαίτερα το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου για την σύνταξη, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, της υποψηφιότητας.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Γραφείο Τουρισμού ευχαριστούν για τη βοήθεια που τους προσφέρθηκε με υλικό και πληροφορίες από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, την Κοινότητα Πέρδικας, την Πρόεδρο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πέρδικας Ραχήλ Μαρκιανίδου, τους φωτογράφους Δημήτρη Κατσιμπόκη και Γιώργο Λαχανίδη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back