Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε φορές που ανακοινώθηκε το «τέλος της πανδημίας»…

Εικόνα του άρθρου Πέντε φορές που ανακοινώθηκε το «τέλος της πανδημίας»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/12/2021, 11:34
ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φημίζονται για τις μετριοπαθείς δηλώσεις, ειδικά στο θέμα της πανδημίας.

Σήμερα και ενώ αναμένεται η επισημοποίηση της «μερικής επιστροφής» σε μήνες καραντίνας, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πληρώσει τις υποσχέσεις που ούτε μπορούσε, ούτε έπρεπε να δώσει, δημιουργώντας μια εντύπωση που δεν μπόρεσε να υποστηρίξει στην πράξη.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει, μέσα σε 19 μήνες, πέντε φορές ότι «βλέπει το τέλος» της πανδημίας ή ότι «την έχουμε νικήσει».

Ξεκίνησε από τις 20 Απριλίου 2020 κιόλας, όταν δήλωνε πως «η πανδημία φτάνει στο τέλος της» και ότι στα μέσα Μαΐου θα ήταν το «ορόσημο επιστροφής στην κανονικότητα».

To καλοκαίρι κύλησε με μια σχετική «ηρεμία» και το φθινόπωρο, η πανδημία υπενθύμισε ότι όχι μόνο δεν είχε φτάσει στο τέλος της, αλλά ότι είχε επιστρέψει δριμύτερη. Το Νοέμβριο του 2020 ξεκίνησε η πιο μακρόχρονη καραντίνα στην Ελλάδα.

Τον Φεβρουάριο του 2021, στις 9 του μήνα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «διανύουμε το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία από την πανδημία».

Στις 27 του ίδιου μήνα, πρόσθεσε: «Ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται, στον ορίζοντα είναι πλέον ορατή η νίκη».

Στις 27 Μαΐου, ο πρωθυπουργός υποσχόταν ένα «φυσιολογικό καλοκαίρι» σε συνέντευξή του: «Τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, στη high season του τουρισμού, αναμένω πως τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι.

Στις 22 Ιουνίου 2021, δήλωνε: «Πιστεύω ότι φτάνουμε πια στο τέλος αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης την οποία κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε».

Το τέλος δεν ήρθε ωστόσο, επιβεβαιώνοντας τις επιστημονικές απόψεις ότι ο κορονωϊός είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός και ότι, επειδή το εγγύς μέλλον δεν είναι προβλέψιμο, μια καλή πολιτική επένδυση θα είναι οι μετρημένες δηλώσεις…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back